Hmmm lekker

Hoewel het nieuwe jaar al is begonnen toch nog even een terugblik op onze oliebollenwedstrijd.

Dit jaar had onze wedstrijdleiding een keuze aan ons gegeven. Eerst 9-holes spelen gevolgd door een spelletjesmiddag of 18-holes spelen (alleen eten of spelletjes mocht natuurlijk ook). Natuurlijk onderbroken door een heerlijke winterse maaltijd. 

Ontvangst vanaf 9 uur met koffie/thee en heerlijk zelf gebakken oliebollen en appelflappen.

Om 9:30 werd de aftrap gegeven met uitleg over de spelvorm voor de 1e 9-holes. 3 spelers deden best ball en 1 speler moest met een roze bal spelen van tee tot green. Beide scores moesten dan genoteerd worden en iedere speler moest minimaal 2 holes met de roze bal spelen. Wat ook nog leuk was om te vermelden is dat 4 van onze jeugdleden meededen met 9-holes in de morgen gevolgd door de spelletjesmiddag. 

Iets voor 10 uur gingen wij allemaal met goede moed de baan in vergezeld van een klein zonnetje. Alhoewel wij niet voor het podium gingen had ik met Kees Feld, Ariën Ruiter en George Vlaar een gezellige flight. Noemenswaardig zij zeker de 2 puts van George Vlaar van 3-4 meter buiten de green, die hij er gewoon nonchalant instopte.  

Na een heerlijk en vooral gezellig rondje kregen wij een heerlijke maaltijd van rode kool, aardappelpuree en hachee voorgeschoteld. Dat konden wij wel gebruiken alhoewel het verleidelijk was om niet iets teveel te nemen. Keukenbrigade bedankt voor de goede zorgen.

Voordat de spelletjesmiddag begon en voordat de diehards nog 9 holes gingen spelen, vond de prijsuitreiking plaats. De longest drive bij de heren was voor ons aller Horst Lammers. Klasse Horst dat je op 30 december het toch nog een keer voor elkaar hebt gekregen om een drive op de fairway te krijgen! Bij de gecombineerde dames/jeugd longest drive won Robin Kramer. Er zijn dus mannelijke Kramers die wel gewoon af kunnen slaan met een driver!

De grote winnaars van de ochtend was het team van Ineke v.d. Water. In dit team zaten Nico Blaauw, Peter Borst en Joyce Bakker. Leuk voor onze Joyce dat ze op de valreep van 2014 een 1e prijs pakte. Mogen er maar veel voor haar volgen. 

In de middag gingen de diehards dus weer op pad voor de 2e 9-holes. Dit maal was de spelvorm stableford met blinde holes. Ik zat in een flight met Horst Lammers en Ton Koopman. Wij starten op hole-3. Dit was meteen de hole voor de longest drive, dus de kans voor Horst om het kunststukje van de morgen nog een keer te herhalen. Helaas zette Horst zijn heup niet zo in zoals hij dat leert van onze pro’s Steven en Timo, waardoor de bal bij de T-box van hole 7 belandde.

Waar wij in onze flight wel allemaal last van hadden was de warme maaltijd. Toch allemaal net even teveel gegeten wat nog wel een beetje zwaar op de maag lag. Tijdens onze ronde kwamen Petra en Tom nog langs met warme gluhwein om ons te voorzien van wat extra energie. 

Bij binnenkomst was te merken dat ook de deelnemers aan de spelletjesmiddag zich uitstekend vermaakte. Er werd veel en hard gelachen bij de veelal Oudhollandse spelletjes, zoals een sjoelbak met een band van een soort elastiek. Grote winnaar van deze middag werd Ria Duijn, die in haar overwinningsspeech de wedstrijdleiding bedankte (en terecht) voor de leuke opzet. 

Hierna was het tijd voor de prijsuitreiking van de blinde holes. Helaas gingen er bij de schrijver van dit stukje 7 punten van zijn totaal af, waardoor hij kansloos was voor een hoge klassering. Anders was dit voor Fake de Jonge die 21 stablefordpunten haalde en dus in beide categorieën glorieus winnaar werd, gevolgd door Ineke v.d. Water als goede 2e. 

Na de prijsuitreiking bleef het nog lang gezellig in het clubhuis.