Op maandag 10 juli 2017 gingen drie van de hoogst geklasseerde deelnemers aan de Old Grand Dad Club wedstrijd op Golfbaan Spierdijk (zie verslag van 30 april op deze site) op pad voor de regiofinale op Golfbaan Dirkshorn. Cees Duijn, Arie Floris en ondergetekende mochten namens GC De Koggen strijden om een plek in de landelijke finale van deze wedstrijd voor het goede doel op 7 augustus a.s. op de Heemskerkse Golfclub. De ontvangst was prima voor elkaar voor de 88 deelnemers uit de regio Noordwest. Hierbij waren 15 golfclubs vertegenwoordigd.

Om 12:45 uur klonk het signaal voor de gunshotwedstrijd en kon het sprokkelen van de punten beginnen. Na een moeizaam begin, ging het toch nog redelijk lopen bij mij en kwam ik met 34 punten (en 2 strepen) van de baan. Over de wedstrijd kan ik verder weinig vertellen, behalve dat in mijn flight een bijzondere deelnemer zat die het met 40 extra slagen toch voor elkaar wist te krijgen om slechts 7 punten te scoren. Het uitgangspunt was dat vanaf handicap 36 werd gestart, maar ik twijfel of hij daaraan voldeed. Clubconsul Cees Duijn was niet zo erg op dreef en kwam er met 24 punten van af. Dan moest Arie het dus namens GC De Koggen maar doen. Hij stelde ons niet teleur en mag met een prachtige score van 39 punten als 2e in de totaaluitslag meedoen met de landelijke finale.
Top Arie, en, o ja, vergeet je niet je kaart in te voeren ?

De winnaar kwam uit Westwoud en had met een handicap van 19,9 een geweldige kaart gelopen en 41 punten gehaald.

Na een paar borrels was het tijd voor een prima buffet. Moe, maar voldaan, gingen we tegen negenen weer op huis aan.

Volgend jaar een nieuwe kans. Ben je nog geen lid van de Old Grand Dad Club: meld je bij Cees!