Vandaag meegedaan aan het slotfeest van seizoen 2017. Hoogtepunt van de dag was niet de overwinning op team rood of de drie prijzen die ik mocht ontvangen, maar het eten! Voorafgaand aan het diner zat ik gezellig met Josje te babbelen en daarbij kwam ook even het eten ter sprake. Omdat de hele dag in Westfriese stijl werd gehouden gingen we er vanuit dat ook de maaltijd een echte Westfriese hap zou zijn. Als geboren Rotterdamse vroeg Josje zich af wat nou echt Westfries eten was. Broeder zei ik, en verrek, het werd geserveerd! Ik ben al jaren het huis uit, eet af en toe nog bij mijn moeder (88 en still going strong) en dan weet zij dat zij mij het meest blij maakt met broeder (Jan in de zak voor de niet kenners). Jullie begrijpen dus dat mijn avond helemaal niet meer kapot kon.
En zeker niet na de prijs die ik daarna in ontvangst mocht nemen. De prijswinnaars kregen naast een mooie trofee een dansje met iemand van de Spierdijker dansgroep aangeboden. Van nature ben ik een verlegen type maar door de ontvangst van al die prijzen (en een paar bokjes en wat rode wijn) had ik toch wat bravoure gekregen en stapte vol zelfvertrouwen op de leidster van de groep af. Zij had duidelijk wat vaker met het bijltje gehakt en bracht mij in een mum van tijd helemaal op mijn gemak (ik leid je wel en het is gewoon links – rechts – rechts – rechts en dan omgekeerd). Gezien de goedkeurende blikken van de kant ging het mij wel aardig af.
Voor het dansen werd ook nog even de klederdracht uitgelegd en volgens mij had mijn danspartner (ze woont overigens recht tegenover de golfbaan van Winkel) haar mobieltje in dat geheime vakje onder de rok gestopt, anders kan ik niet verklaren dat ik vanavond nog een smsje kreeg met daarin de opmerking dat zij mij graag de Homan polka wil leren (leve nfc of ben ik nu te nerdy).
Verder werd er met een prachtig lied afscheid genomen van K2 (Kim en Kelly). We hoorden pas vrij laat dat Kelly er ook mee zou stoppen waardoor het liedje niet helemaal klopte, maar dat maakt niet uit, het gaat om het idee.

Rest mij niets meer dan de organisatie en alle sponsoren (ik wist niet dat de Westfriese jodekoeken ook door bakkerij Pater gemaakt werden) te bedanken. Het was helemaal top!

Guus