Op de herenmiddag is het de gewoonte om één keer per jaar na afloop van de wedstrijd aan de warme worst te gaan en dat doen we natuurlijk het liefst als de oren van je hoofd vriezen. Volgens wedstrijdleider Tom Bleijendaal gaat dat dit jaar echt niet meer gebeuren en wordt het alleen nog maar warmer. In zijn optiek was het dan ook te billijken dat we vandaag aan de warme worst gingen. Normaliter werd zo’n rookworst in tweeën gedeeld maar zo aan het begin van het jaar zijn de meeste heren nog met de goede bedoelingen in de weer en moet er een beetje gelijnd worden. Het was dan ook zeer verstandig dat Tom aan Jose opdracht had gegeven om de rookworst in drieën te delen, één worst per flight zogezegd. Cees Duijn en Herman van der Wal troffen het hierbij dat hun flightgenoot Michael Blacklock vegetariër is, waardoor zij toch nog de gebruikelijk halve rookworst naar binnen konden werken. Ik weet niet of er nog meer vegetariërs binnen de club rondlopen maar misschien is het leuk om hen volgend jaar in één flight te stoppen en hen na afloop een vegetarische rookworst te geven (we moeten natuurlijk wel met de tijd meegaan).
Na afloop werd ook nog de prijs van de herencompetitie van afgelopen jaar aan Hein Dekker uitgereikt. Eind oktober had Hein zijn prijs al moeten ontvangen maar dat glaswerk was aan Hein met zijn stevige knuisten niet besteed (gelijk kapot). Vandaag ontving Hein dan ook als vervanging een trofee van een onbreekbare kunststof (wat natuurlijk gelijk getest moest worden, maar dat doorstond het glansrijk).
Hein had trouwens zijn handen vol aan de prijzen. Naast de eerder genoemde prijs voor de golfer van het jaar ontving hij vandaag ook nog een birdie (hole 5) en stak hij met kop en schouders boven de rest uit (eerste met maar liefst 23 punten). Tweede werd John Heemskerk (19 punten en op het juiste moment in vorm voor Turkije) en derde werd Nico Koopman (17 punten en dus ook duidelijk klaar voor Turkije).
De bijzondere verrichtingen liet Hein vandaag maar voor wat het was en zo kon zijn goede vriend Cor Vreeker de tweary op hole 1 winnen en ging Theo Boer er met de tweary van hole 7 vandoor.

p.s. Hulde aan de keuken voor de echte mosterd

Guus