De ene wedstrijd (de geweldig gezellig verlopen ‘ouder/kind’, zie voor een verslag de video op deze website) is nog niet voorbij of de volgende komt er alweer aan. Jawel, bij Golfclub ‘GC De Koggen’ houden ze wel van een beetje reuring. Dus kan er nog voor de zomervakantie worden aangetreden voor twee wedstrijden:

 Op zondag 4 juli wordt vanaf 12.00 uur afgeslagen voor de zogeheten ‘Parenwedstrijd’ en een week daarna, op zondag 11 juli, begint om 10.00 de eerste voorronde van het Clubkampioenschap Matchplay.

Wie de laatste dagen wat vaker in het clubhuis was (of op het terras een versnapering nuttigde), zal het niet zijn ontgaan: de spanning voor de Parenstrijd loopt warempel nog hoger op dan die bij Oranje in Zuid-Afrika. Toekomstige tegenstanders worden tot op het bot geanalyseerd (‘Let maar op, die krijgen nog voor hole twee ruzie en dan kunnen ze het meteen vergeten’) en de eigen kansen worden ineens heel hoog aangeslagen na een rondje waarin (‘hoort zegt het voort’) maar even 17 stablefordpunten werden vergaard.

 Maar let op: de Parenwedstrijd gaat over 18 in plaats van 9 holes en de spelvorm is Chapman greensome. Wat weer iets heel anders is dan zomaar voor de vuist weg wat balletjes slaan. Niet mee bekend, Chapman greensome? Zie dan het ledenprogramma of laat het u op de wedstrijddag uitleggen door de wedstrijdleiding die in handen is van André Tessel en Willem Stoop. Inschrijven kan tot en met zaterdag 26 juni.

 Precies een week later dus, wordt er in een voorronde (eveneens over 18 holes), gestreden om het clubkampioenschap Matchplay. Wanneer de eindstrijd wordt gehouden is overigens nog niet bekend. Die datum wordt pas vastgesteld na onderling overleg tussen de finalisten. De wedstrijdleiding wordt gevormd door Fred Prins en Jan Hogervorst. Inschrijven kan toten met  zaterdag 3 juli.