Een aantal van jullie heeft gisteravond waarschijnlijk met smart op mijn wekelijks wedstrijdverslag zitten wachten. Ik moet hen teleurstellen want de komende weken komt het er denk ik niet van. Ik ben afgelopen dinsdag op de racefiets geschept door een auto en loop nu met een nekbrace vanwege een breuk in een van mijn wervels. Vervelend maar het had natuurlijk nog veel ernstiger kunnen uitvallen.
Om de verveling een beetje tegen te gaan liep ik gisteren een rondje naar de golfbaan (een klein uurtje lopen vanuit Avenhorn). Om de weg wat af te snijden liep ik over hole zes en hole negen naar het clubhuis. Op hole zes was ik getuige van een schitterende uithaal van Theo R. Theo lag na drie slagen op zo’n 175 meter van de vlag, vlak langs het water. Ik weet niet met welke club hij de bal sloeg, maar hij ramde hem helemaal naar links net voor de bosjes (toch zo’n 200 m denk ik). Voor zijn volgende slag pakte hij een s-je en sloeg de bal binnen twee meter van de vlag. Wat een topper.
Een andere topper kwam ik op hole negen tegen. Ondanks een aardig windje tegen sloeg Siem L. zijn afslag met gemak over de eerste bunker. Voor Siem blijkbaar niets bijzonders want toen ik hem complimenteerde met zijn slag vertelde hij dat hij na zes holes wel kan merken dat het door vermoeidheid wat minder gaat.
Maar ja, beide clubiconen slaagden er niet in om een prijsje te pakken. Wat dat betreft deden de “nieuwkomers” het gisteren heel goed. Alhoewel, Dick H. is natuurlijk al jaren lid maar we zien hem eigenlijk nooit op de donderdagmiddag. Gisteren wel dus en met een prachtige 20 punten pakte hij de eerste plaats. Dick was zo was goed te spreken over zijn prestatie dat hij dorpsgenoot Gerard R. dusdanig enthousiasmeerde dat die zich gelijk kwam inschrijven voor volgende week. Gerard heeft het golfspel net leren kennen, maar ik voorspel een paar mooie overwinningen voor hem.
Bart Z. een andere nieuwkomer heeft al een paar keer meegedaan en heeft een beetje kunnen wennen aan zijn flightgenoten. Vandaag resulteerde dat in een mooie 19 punten, goed voor een derde plaats omdat good-old Jos L. net een iets beter tweede deel liep. Ook Nico R. had vandaag een score van 19 punten, maar viel daarmee wel net buiten de prijzen. Nico is deze week voor de tweede keer opa geworden en een opmerkelijke trend begint zich te ontwikkelen. Zelf hebben Nico en Anita alleen maar zoons en die zonen hebben op hun beurt tot nu toe alleen maar dochters. Dat wordt naar de manege in plaats van naar de voetbal voor opa en oma.
Opvallend was wel dat er ondanks de goede scores geen birdies of eagles zijn gevallen. Wat dat betreft was het een mooie dag voor sponsoren Sam S. en Ariën R.

Guus