Al jaren spelen we om dezelfde prijzen. De nummers een, twee en drie in de uitslag krijgen een prijs en daarnaast zijn er prijzen te verdienen met bijzondere verrichtingen (hierbij inbegrepen de birdie en eagle). Ik zou ook wekelijks een prijs willen uitreiken aan de beste flightgenoot: de speler die zijn flightgenoten het beste laat presteren. Volgens mij hebben we allemaal wel spelers met wie we graag een rondje lopen. Op de een of andere manier vind je zijn/haar gezelschap prettig/ontspannend en loop je meestal een goede ronde. De beste flightgenoot bepalen is niet moeilijk, gewoon de score van je flightgenoten optellen en degene met de hoogste score is de winnaar (eventueel het gemiddelde gebruiken als de flightsamenstelling kan verschillen). Vandaag zou die prijs gewonnen zijn door Jan S. met maar liefst 40 punten. Ik weet niet hoe Jan het voor elkaar heeft gekregen, maar zijn flightgenoten speelden de sterren van de hemel.
Het is dan ook logisch dat we de dagwinnaar in de flight van Jan moeten zoeken. Piet den D. liep weer als vanouds te ballen en pakte met een mooie 20 stableford punten de eerste prijs. Een slimme lezer weet nu gelijk dat de speler op de tweede plaats ook met 20 punten de baan afstapte: inderdaad Jos van de W. sloeg er ook 20 bij elkaar. De derde prijs was tenslotte voor Hein D. met 17 punten (11 meer dan afgelopen donderdag, het kan verkeren).
Vandaag waren de bijzondere verrichtingen te vinden op hole 2 en hole 5. Jos van de W. pakte de neary op 2 en Frank deed hetzelfde op hole 5.
Een birdie werd vandaag wel geslagen maar de winnaar wilde er niets van weten, het vogeltje kon op het nest blijven.

Guus