Ik weet niet wie van jullie het Noordhollands Dagblad leest maar afgelopen zaterdag stond er op de opinie pagina een artikel van ons aller Ton Scholte. Het ging er over dat wij als Europa ons veel beter moeten verenigen om een kans te maken tegen de grote drie: Amerika, Rusland en China. Ton was duidelijk gevleid toen ik hem vertelde dat zijn artikel was opgevallen en deelde mij en passant mee dat hij al weer een nieuw stukje had geschreven, maar dat dát nog niet geplaatst was. Ik heb Ton gelijk voorgesteld om wekelijks een stukje te schrijven over de herenmiddag maar daar wilde hij niet aan (te weinig publiek Ton?).
Dat betekent dat jullie het nog een keertje met mij moeten doen en het geeft mij de gelegenheid om het eens over flightgenoot Willem Stoop te hebben. Jullie weten vast wel dat Willem al ruim 50 jaar op de golfbaan staat en inmiddels weet Willem precies hoe het spel gespeeld moet worden. Zo vertelde hij mij voordat de wedstrijd begon dat hij vandaag niet meer dan 18 punten mocht halen omdat hij anders een slag moest inleveren bij de volgende caddie wedstrijd (vorig jaar nummer 6 van de 66). En omdat hij ook niet in zijn handicap wil zakken ging Willem vandaag voor minimaal 16 punten, wat hij natuurlijk haalde (met een parretje op hole 9 toen dat nodig was). Op hole 6 wist Willem dat hij, omdat hij niet zo goed in zijn spel zat, een grote kans had om zijn bal het water in te jassen. Heel strategisch werd zijn tas precies naast het bankje tussen hole 5 en 6 geplaatst zodat hij daar gelijk een bal kon pakken om verder te spelen. Ook is Willem goed op de hoogte van het equipement van de spelers van de herenmiddag. Op hole 3 zag ik in de verte iemand lopen op hole 9. Ik dacht dat het Henk Hoekstra was maar Willem wist heel zeker dat het Henk niet was, die speelt immers met een heel andere tas.
Verder speelde ik met Fons Dekker en Bob Gerritsen en hoewel beiden met het respectabele aantal van 18 punten de baan afliepen, eindigden zij toch zonder prijs. De eerste prijs was met maar liefst 21 punten voor Ton Hertog die onmiddellijk profiteerde van de afwezigheid van jurylid Cees Siekerman (streng edoch rechtvaardig). Verder waren er drie mannen met 20 punten: Kees van Kampen (tweede), Jacq de Jong (derde en zichtbaar ontroerd met zijn gewonnen balletje van sponsor Zichtbouw) en toch ook weer Michael Blacklock.
Verder was er vandaag op hole 4 en 9 een prijs te winnen met de tweary. Op hole negen werd die niet geslagen, maar Theun Dil lukte het wel op hole 4. Top Theun!