Nooit gedacht?, ooit gezegd?, ooit gehoord?
Wie al deze drie vragen met nee kan beantwoorden verdient een erelidmaatschap.
Zou u graag die “die” willen zijn? Erger nog, die “die” geeft aan dat hij graag een rondje met u wil lopen. Is het zaak een ziekte voor te wenden?, of gewoon het rondje te lopen. Vijf vraagtekens in drie zinnen heb ik nog nooit geproduceerd en nu wel, waarom?, het moet eruit!
De argumenten vliegen over tafel, ze hebben gelijk, iedereen heeft gelijk. Soms zelfs lachwekkend dan de ene “die”niet met een andere “die” wil lopen. Ik wil voorstellen ermee te stoppen, zorg ervoor dat het voor een ander en jezelf in de baan prettig spelen is. Spreek mensen aan op gedrag wat je stoort, help ze het te verbeteren. Wie wil niet prettig spelen?
We kennen ze allemaal, en wellicht zij zichzelf ook, de trage, de mopperaars, de slechte tellers, de regelnitwits, de arrogante, de lage of hoge handicappers, de betweters, onzekere. Het leuke is, ze willen allemaal golfen en dan ook nog eens een keer bij onze club!
Wilt u graag altijd met Truus of Henk spelen, geen enkel probleem, boek een starttijd en gaat U gang, qualifying of niet. Wie inschrijft voor een wedstrijd loopt met mensen die zich ook hebben ingeschreven. Prettige mensen alleen maar eerbare mensen waar je gewoon mee kunt praten, kunt zeggen wat je prettig of onprettig vindt. Het leuke van golf is ons handicapsysteem, lage handicappers moeten hun handicap spelen en hoge handicappers ook en bij wedstrijden zonder handicapverrekening wint de beste en zo hoort het ook, dit zijn onze waardige clubkampioenen.
Is dit erg, nee, zeer terecht, er kan er maar één de beste zijn, met of zonder handicapverrekening. Stel je voor dat onze Joost Luiten aan de Masters begint met als voorwaarde dat hij niet met  Spieth, McIlroy of Dubuisson wil spelen. Zelfs ik hoef U niet uit te leggen wat er zal gebeuren. Een oplossing voor mensen  die veel met “niet die” gevoelens leven rest altijd nog het aanleggen van een eigen golfbaan en golfclub, dan wel natuurlijk met een sterke ballotage zodat “die”er niet bij kunnen zitten. Daarmee wens ik een ieder veel golfplezier.

Backspin