De NGF organiseert in het najaar een Najaarscompetitie  op zondag en nu ook op woensdag.

Wat is een NGF Najaarscompetitie?

Het spelconcept van de NGF Najaarscompetitie

Er zitten vier spelers in een team en in principe vier teams in een poule, waarbij je ook op je eigen baan speelt. Die vier teams spelen tegen elkaar. De teams komen uit voor een golfvereniging en de deelnemers moeten dan ook lid zijn. De spelers (en reserves) moeten een WHS handicap van 40,0 of lager hebben maar verder zijn er geen eisen; iedereen van elke leeftijd mag meedoen en elke combinatie van spelers is mogelijk; man, vrouw, golfprofessional of beginner. Elk jaar strijden de beste teams om de landstitel.

In 2021 een extra competitiedag

De Najaarscompetitie van de NGF is een laagdrempelige competitie waaraan clubleden in teams kunnen meedoen. En met ingang van 2021 wordt naast de zondag ook op de woensdag een Najaarscompetitie georganiseerd. 

Op de woensdag is de spelvorm negen holes individueel stableford en negen holes greensome stableford, beide met handicapverrekening. Op de zondag is de spelvorm achttien holes individueel stableford met handicapverrekening.

De vier speeldagen voor de NGF Najaarscompetitie 2021 op woensdag zijn:

  • Woensdag 6 oktober
  • Woensdag 13 oktober
  • Woensdag 20 oktober
  • Woensdag 27 oktober

De vier speeldagen voor de NGF Najaarscompetitie 2021 op zondag zijn:

  • Zondag 10 oktober
  • Zondag 17 oktober
  • Zondag 24 oktober
  • Zondag 31 oktober

Op www.golf.nl is een speciale pagina aangemaakt waarop alle informatie te vinden is en alle resultaten van voorgaande jaren is in te zien.

De rechtstreekse link naar deze pagina is:

https://www.golf.nl/de-baan-op/najaarscompetitie

Met de indeling van de poules wordt rekening gehouden met de lengte van de ontvangstbaan. De korte banen worden ingedeeld bij elkaar en de lange banen bij elkaar.

Heeft je interesse, meldt je individueel of als team aan bij George ( velden@agriteam.nl) of Marion  ( Marion.vlaar@outlook.com)  uiterlijk 5 september 2021.  Wij zullen jullie dan opgeven bij de NGF.