De landelijke NGF Jeugdcompetitie mocht, na het cancelen i.v.m. de covid restricties, in juni eerder dit jaar, gelukkig toch nog doorgaan in oktober. 

Voor ons allereerste jeugdteam in de geschiedenis van de Koggen kregen we de shirts gesponsord door de club van 100. Mooie dry-fit shirts met het logo van de club en de baan op de mouwen! We zijn er erg blij mee! 

Nog heel erg bedankt daarvoor, club van 100!  

Van links naar rechts: Kyan, Ties, Lucas, Yardan en Thimon. Onze 7 leden van het jeugdteam staan niet allemaal op de foto; Maarten en Thomas ontbreken nog.

Op zondag 3 oktober moesten de eerste vier spelers van het jeugdteam al vroeg uit de veren. De eerste flight van de Koggen tegen de Kennemer mocht namelijk al om 9.00 uur starten. In de stromende regen gingen Lucas, Maarten, Ties en Kyan voor hun individuele 9 holes de baan in. Wel een klein beetje gespannen natuurlijk, want het was de allereerste wedstrijd in de NGF competitie voor ons hele team. En die jongens van de Kennemer maakten best wel indruk met hun mooie spel. De baan was erg nat en het is die dag overigens niet meer gestopt met regenen, maar wat hebben ze alsnog een mooie eerste 9 gelopen. 

Stuk voor stuk hebben de mannen ontzettend hun best gedaan en hebben het bovenal gezellig gehad met het team van de Kennemer.

De individuals verloren we met 38 tegen 43 in het voordeel van de Kennemer, maar nogmaals…superknap gespeeld voor zo’n allereerste keer!

Daarna was het meteen tijd voor de tweede 9 holes, de dubbels met greensome. Kyan en Ties haalden daar samen 15 punten en Maarten en Lucas verdienden er 14. Dat leverde een prachtig gelijkspel met de Kennemer op.

Je kunt je vast wel voorstellen dat je na zo’n hevige regendag op gegeven moment overal tijdelijk water hebt in de baan en het was dus wel een beetje vissen en harken naar die ballen en alles plofte neer zonder verder te rollen…, ook weer grappig natuurlijk en voor iedereen net zo lastig om er nog punten te halen.

De jongens konden er in ieder geval wel om lachen met elkaar.

Uiteindelijk eindigden we de dag als vierde in de poule. Maar het scheelde niet veel! Maar 5 punten verschil met de Kennemer en maar 8 met Hoogland.

De jongens van de Goyer hebben echt supergoed gespeeld, waardoor die meteen alle winstpunten in de poule pakken. 

Na de wedstrijd was alles en iedereen doorweekt. Droge kleding aangetrokken en binnen konden we pronken met de mooie nieuwe shirts, onder het genot van een lekkere pannenkoek en limonade. 

We danken Hoogland voor de gastvrijheid en de goede zorgen, want er is ondanks de regen en de voorlopige vierde plek in de poule, ontzettend genoten en plezier gemaakt met elkaar! En de kop is eraf!

Op 17 oktober gaan we met een iets andere teamsamenstelling naar de Goyer in Eemnes. We hebben er nu al zin in!

Namens de jeugdcommissie, Nine