Verslag wedstrijddag 1 in NGF-competitie 2016 GC De Koggen Heren 1-27 (holes)

Afgelopen zondag, 10 april 2016, werd op golfcomplex ’t Regthuys te Winkel de 1e ronde in onze poule van de NGF-competitie 2016 gespeeld. Dit onder prachtige weersomstandigheden; zonnig, droog en opvallend weinig wind. Al direct bij de ontvangst bleek dat zowel de gastheren van ’t Regthuys als alle deelnemers van de teams De Nieuwegeinse 2, De Rijswijkse 2, Oude Maas 3 en wijzelf er bar veel zin in hadden.

Natuurlijk waren we met z’n allen benieuwd naar de speelsterktes van de diverse teams. Immers, we zijn ingedeeld in een nieuwe poule in een voor ons nieuwe competitie (27 holes i.p.v. 36 vorig jaar) en met onbe-kende teams. Welnu, dat viel iedereen mee. Met name ons lijstje met namen en handicaps zorgden bij de tegenstanders voor opluchting. Wederkerig gold dat trouwens ook wel voor ons. Voor het eerst in onze NGF-carrière liggen de speelsterktes op papier dichter bij elkaar. Wat zal het een mooi seizoen worden; vrolijke golfers, hopelijk telkens mooi weer, goede sfeer in de clubhuizen en voor iedereen de kans om te winnen!

Daar gingen we dan ook voor bij de start van “De Dubbels (Greensome over 9 holes)” rond 11:00 uur op de Dijklus. Onze 3 duo’s Johan P. / Piet, George v.d. V. / Loek en George V. / Johan K. waren òf nog niet hele-maal lekker op elkaar ingespeeld, òf allen toch wat overmand door zenuwen. Of was het verschil in sterkte toch iets te groot? Onze playing handicaps per duo waren resp. 27, 30 en 40. Die van de mannen van De Nieuwegeinse resp. 19, 19 en 24….. Hoe dan ook, zij verschalkten ons met 5-1. Dat laatste punt, door ons als ‘eer-reddend’ aangeduid, werd gescoord door duo George V. / Johan K. Mooi gedaan, maar al met al viel de ochtend voor ons dus niet mee.

De “Singles” over 18 holes in de middag lieten gelukkig een volstrekt ander beeld zien. Johan P. (hcp. 14,5) versloeg zijn tegenstander (hcp. 11,3) met 3 up/2 te gaan. Piet (hcp. 15,6) verpletterde zijn tegenstander (hcp. 11,6) met 2 up/1 te gaan. En Johan K. (hcp. 22,6) wist te winnen van zijn tegenstander (hcp. 16,2) met 3 up/1 te gaan. Ja, ja, dat was andere koek; 3 van 6 partijen gewonnen!

George V. (hcp. 20,4) en ondergetekende (hcp. 17,1) zijn ook nog dicht bij de winst dan wel gelijkspel ge-weest; de tegenstanders (hcp. resp. 11,8 en 12,2) bleken uiteindelijk geroutineerder en maakten gewoon minder fouten. George V. eindigde 2 down/3 te gaan, Loek 2 down/1 te gaan. George v.d. V. (hcp. 16,6) trof een tegenstander (hcp. 11,8) in grote vorm. De uitslag van dat potje wordt uitsluitend na schriftelijk verzoek bij de captain aan individuele geïnteresseerden bekend gemaakt.

De teams De Rijswijkse en Oude Maas speelden gelijk op deze dag, 9-9. Samengevat: De Nieuwegeinse 2 punten, De Rijswijkse en Oude Maas ieder 1 punt, Regthuys en De Koggen ieder (nog) 0 punten.

Na een gezellige borrel en een uitstekend saté-buffet gingen we, onder dankzegging van de gastheren en de medewerkers van ’t Regthuys, rond 20:30 uur huiswaarts. Dit met een buitengewoon goed gevoel voor de wedstrijden die we in de komende weken te gaan hebben. Wij zien uit naar de confrontatie tegen Oude Maas op de golfbaan van de Nieuwegeinse in Houten aanstaande zondag. Wij willen “van de nul af” en gaan er voor!

Namens Golfclub De Koggen Heren 1-27

Loek Blom (Captain)

Team De Koggen Heren 1-27 NGF-comp. 2016 wordt gevormd door:

Johan Pater

Piet Schilder

Peter Koopman

George van der Velden

Johan Kramer

George Vlaar

Horst Lammers

Loek BlomGetAttachment.aspx