Verslag GC De Koggen Heren 1 – Ooghduijne Heren 1

Na onze eerste officiële nederlaag van vorige week waren de mannen van heren 1 gebrand op een overwinning tijdens onze thuiswedstrijd tegen Ooghduijne. Dat het niet makkelijk zou worden wisten we vooraf. Vorige week versloegen ze met overmacht Flevoland, en de oefenwedstrijd tegen ons waren ze ook te sterk.
Met Maurice, Erik, Karel, Dirk, Sybren en Ate op het wedstrijdformulier gingen we om 9 uur van start met de foursomes. Het thuisvoordeel betaalde zich helaas niet uit. Het verschil in handicaps in de eerste 2 partijen was te groot. Zij maakten nauwelijks fouten en elke fout die wij maakten werd meedogenloos afgestraft. Met een 4-0 achterstand zaten de 4 laagste handicappers de perfect verzorgde lunch tandenknarsend weg te knagen. Tot het moment dat Ate en Sybren binnen kwamen met 2 punten in de tas. Ze hadden het geflikt, en daarmee kregen we weer hoop op een goed eindresultaat en vol vertrouwen begonnen we aan de singles.
Maurice verloor helaas van hun kopman, een ijzersterke rustige speler. Karel won hole 1, maar daarna bleek de tegenstander toch een stuk sterker. Geen foutje maakte hij meer, zelf een par was niet genoeg om de laatste en beslissende hole te winnen. Met een put van 6 meter kon ik, Karel, de douche opzoeken.
Dirk gaf zoals altijd alles wat hij had, maar zijn tegenstander Henk hield de boel goed bij elkaar en ook Dirk kon met tranen in de ogen het clubhuis opzoeken. Zijn laatste wedstrijd voor Heren 1 werd hem emotioneel te gortig :-)
Maar onze toppers in de singles waren dit keer Erik, Sybren en wederom Ate. Onze Ate, nog geen punt verspeeld deze competitie. Wat een held! En ook Erik en Sybren, kanjers! Reuzendoders, meedogenloos de punten binnengehaald. Maar…..het was niet genoeg. Net als vorige week net aan met 10-8 verloren :-(
Gelukkig zijn wij niet van het soort dat daarna mokkend de rest van de dag voor zich uit gaat staren. De borrel en het diner gingen er onder het genot van de nodige flessen wijn als vanouds in, zodat we rond 21.30 helemaal voldaan keurig werden opgehaald door onze lieftallige vrouwen.
Bij deze willen we de dames van de horeca nogmaals bedanken voor alle goede zorgen. Het was dik voor mekaar!
Komende zondag alweer de laatste wedstrijd tegen Flevoland. Helaas zonder Remco en Dirk, maar we rekenen op een net zo enthousiaste en strijdlustige vervanger, zodat we in ieder geval niet laatste worden. In dat geval heeft Ate ons namelijk een gezellige avond bij hem op de boerderij beloofd en ja, daar zijn wij altijd winnaar…..

Namens heren 1, Karel Visser