Verslag wedstrijddag 3 in NGF-competitie 2016 GC De Koggen Heren 1-27 (holes)

Afgelopen zondag, 14 april 2016, stond voor onze poule in het teken van ‘de Noord-Hollandse Derby’ en ‘Rotterdam-Utrecht’. De 3e ronde werd op de 18-holes golfbaan van De Rijswijkse Golfclub te Rijswijk gespeeld. Onderweg naar Rijswijk was de lucht zwart gekleurd en bij de start in de ochtend werden we van bovenaf getrakteerd op een fikse hagelbui die de hele omgeving wit kleurde. Wat een contrast. En hoewel de weersvoorspellingen bizar waren, viel het uiteindelijk toch nog wel mee. Tussen de buien zonneschijn, gelukkig geen onweer, gewoon Nederlands golfweer.

Voor de Noord-Hollandse Derby (Regthuys tegen ons) hadden wij 2 geheime wapens ingezet, te weten Horst en Peter. Beetje noodgedwongen, onze toppers Piet en Johan P. waren verhinderd, maar mogelijk konden we er qua intimidatie wat mee. Wij hadden immers in de voorgaande weken al ontdekt dat Regthuys een sterk team heeft staan (verschil in playing handicaps ‘dubbels’ is fors) en dus moesten er wel andere wapens dan alleen golfclubs ingezet worden om van hen te winnen.

Onze 3 duo’s Horst / Peter, George v.d. V. / Loek en George V. / Johan K. speelden de “Dubbels”. Onze playing handicaps per duo waren resp. 34, 38 en 49. Die van Regthuys resp. 22, 30 en 36. Horst en Peter golfden en intimideerden tot het uiterste, helaas op hole 9 verloren ze met 1 down/0 te gaan. George (v.d.V.) en ondergetekende speelden wederom tegen een absoluut foutloos spelend duo. Helaas dik ten onder met 4 down/3 te gaan. George (V.) had op de Herenmiddag in Spierdijk zijn handicap verbeterd en was dus in grote vorm. Samen met Johan (K.) redde dit duo onze eer door All Square te spelen. De Koggen 1 punt, Regthuys 5 punten als ruststand.

In de “Singles” bleek Regthuys wat gehusseld te hebben in hun teamopstelling t.o.v. de “Dubbels”. Kennelijk namen zij de Noord-Hollandse Derby zeer serieus door zo tactisch met de opstelling om te gaan. En hoewel aanvankelijk verrassend, bleek dit uiteindelijk voor ons toch wel gunstig(er) uit te pakken. Horst wist er tegen de beste man van Regthuys (hcp. 9,3) een All Square uit te slepen. Peter had helaas grote moeite met zijn perfect spelende tegenstander (hcp. 10,4). Met 7 down/5 te gaan iets te vroeg naar het clubhuis. George (v.d. V.) pakte zijn eerste 2 winstpunten in deze competitie door zijn tegenstander (hcp. 12,0) op de 18e hole te verschalken met 1 up/0 te gaan. Ondergetekende had last van een sterke wisselvalligheid over de eerste 4 holes. Na 4 down gestaan te hebben stond het op hole 10 weer All Square en werd de strijd op hole 18 beslist. De tegenstander (hcp. 14,0) won helaas met 2 up/0 te gaan. De tegenstander (hcp. 15,6) van George (V.) stak ook in grote vorm en won zijn pot met 6 up/5 te gaan. Onze Johan (K.) was op dat moment nog in de baan en vocht een verbeten strijd tegen zijn tegenstander (hcp. 17,8) met goed gevolg. Met 3 up/2 te gaan pakte Johan de winst. Een buitengewoon goede dag voor onze Johan dus. All Square in de ochtend en winst in de middag!

Als teamprestatie echter al met al een 12-6 nederlaag. Doch wederom met veel voldoening en tevredenheid over de strijd die in de verschillende flights geleverd is. De “Rotterdam-Utrecht” confrontatie werd, in tegenstelling tot wat er in de Rotterdamse Kuip gebeurde, in het voordeel beslist van De Nieuwegeinse. Tegen Oude Maas wonnen zij met 10 tegen 8. In de poule is de stand nu als volgt:

Regthuys 4 punten (2 gespeeld). Nieuwegeinse 4 punten (2 gespeeld). Oude Maas 3 punten (3 gespeeld). Rijswijkse 1 punt (2 gespeeld). De Koggen 0 punten (3 gespeeld). In onze poule H222 degraderen de voorlaatste en de laatste plaats automatisch naar de 4e klasse. Aangezien wij maximaal nog slechts 2 wedstrijdpunten kunnen scoren, is plaatsing in de 4e klasse voor ons dus al een feit. Die wetenschap geeft rust en dus zien we met veel vertrouwen onze volgende wedstrijd (tegen De Rijswijkse) op golfbaan Oude Maas tegemoet!

In het ruime en goed verzorgde clubhuis van De Rijswijkse kon onder het bekijken van Feyenoord-Utrecht op diverse grote TV-schermen, genoeglijk geborreld worden. Vervolgens genoten we van een uitstekend en smakelijk 3-gangen diner. Rond 21:00 uur gingen we huiswaarts en constateerden we dat we, mogelijk door de spanning en het bizarre weer, vergeten waren een teamfoto te maken. Volgende week beter…..

Aanstaande zondag knallen tegen De Rijswijkse. Wij willen nog steeds “van de nul af”. 2 wedstrijdpunten zijn ons doel!

Namens Golfclub De Koggen Heren 1-27

Loek Blom (Captain)

Team De Koggen Heren 1-27 NGF-comp. 2016 wordt gevormd door:

Johan Pater

Piet Schilder

Peter Koopman

George van der Velden

Johan Kramer

George Vlaar

Horst Lammers

Loek BlomIMG_1848