NGF FamilietoernooiOnder prima weersomstandigheden, gelukkig zaten de geleerden van het weer er helemaal naast, en met maar liefst 22 koppels (de beste opkomst ooit!!!) gingen wij gisteren om 12:50 van start voor het jaarlijkse NGF familietoernooi. Een leuke funwedstrijd waarbij de inleg bestemd is voor het goede doel, namelijk het Liliane Fonds en het JINC.

.

Iedereen had er ontzettend veel zin in om er een leuke dag van te maken. De spelvorm was Greensome stableford, waarbij beide spelers afslaan en vervolgens om en om met de beste bal verder wordt gespeeld. Het was een leuk gezicht om al die combinaties te zien van opa’s met kleinzoons, vaders/moeders met zoons/dochters etc, etc. Er deden 8 van onze 10 jeugdleden mee wat wij van de jeugdcommissie natuurlijk toejuichen. Het werd een mooie, leuke dag met een spannende strijd om de door de NGF beschikbaar gestelde prijzen.

Na de wedstrijd ging iedereen lekker van het weer genieten op het terras met een drankje en een hapje, om bij te komen van de geleverde inspanning. Na een felle strijd kon de balans worden opgemaakt en kon Co beginnen met de versnelde prijsuitreiking. Dit i.v.m. de wedstrijd Nederland-Mexico. Iedereen wilde toch graag op tijd thuis zijn om de wedstrijd te zien. Wij weten nu dat Nederland de kwartfinale heeft behaald met veel vechtlust, strijd en passie. En een beetje op zijn Duits, met doelpunten in de 88e en 91e minuut.

Er waren 6 prijzen in 2 categorieën te verdelen, namelijk de nummers 1 t/m 3 met de beste bruto score en de nummers 1 t/m 3 met de beste netto score. De grote winnaars van de dag werden Ton Blokdijk met zijn zoon Lars. Zij werden zowel nummers 1 bij de bruto alsmede bij de netto score met respectievelijk 44 bruto en 26 netto. Een topprestatie, waarin Lars een groot aandeel had. Grote voordeel van Lars is dat hij gewoon aan de normale kant van de bal staat, rechtshandig dus, wat de handicap van Tom “Mickelson” Blokdijk, linksonhandig, compenseerde.

De 2e plaats, wederom met bruto en netto score was voor ons jeugdlid Tom van Katwijk met zijn vader Sikko. Vader en zoon waren beide gekleed in een Oranje polo. Dit gaf hun spel een extra dimensie met een fantastisch resultaat.
De 3e plaats bij de bruto score was voor Jan Bleijendaal met zijn zoon. Een fantastisch resultaat van onze absolute senior van de club. Die overigens nog wel zeer competitief is ingesteld en bij de prijsuitreiking nog even vermelde dat zij ook nog een birdie hadden geslagen. Klasse!!

Tenslotte de 3e plaats bij de netto score. Hier kwamen 4 koppels voor in aanmerking, echter de prijs ging naar Ria Bresser en Robin van Geest vanwege een par op hole 9. Ik weet het niet zeker maar volgens mij was de 3e prijs een trainingskamp op Papendal onder leiding van ene Timo van Geest!

Rest mij nog om mijn dank uit te spreken naar de organisatie, de catering en een speciaal bedankje voor Golfbaan Spierdijk en Golfclub De Koggen die zo genereus waren om de greenfee voor de niet-leden te sponsoren. Hartelijk dank daarvoor!
Hopelijk allemaal tot volgende jaar!

Verslag Johan Kramer