Aan de vooravond van onze eerste competitiedag op de Houtrak, Halfweg 23 maart jl. beukte de regen met windvlagen tegen de ramen. Dat beloofde niet veel goeds. Ook de voorspelling voor de komende dag zag er niet rooskleurig uit. Maar ach, de regen die vandaag valt, kan morgen niet meer vallen. De volgende ochtend bij het opstaan was de lucht geklaard en de wind aangewakkerd. Geen aanleiding om de wedstrijddag te annuleren. Helaas mochten de Handicards niet in de baan, onze topper Mirjam heeft besloten dat ze de 18 holes ging lopen. De baan lag er (door de regen) verzopen bij. De nijlganzen zwommen in de bunkers. Maar door de komst van ’t zonnetje kon dat de pret niet drukken.

Na een kopje koffie met koek bij ontvangst en kennismaking met onze tegenstanders van Ooghduyne 1 ging de Matchplay van start.

Het was wel even schrikken bij de bekendmaking van de flight indeling dat de dames van Ooghduynen, Almeerderhout 3 en GC Houtrak eerder mee hebben gedaan met de Dames Dinsdag 27-holes. Hun HCP’s lagen van 4 dames tussen 15 – 23 tegenover onze 4 toppers: Karin, Nine, Marian en Maudy van 18-29.

Met Matchplay wordt dat een zware dobber, waar zij zich kranig doorheen hebben geslagen. Chapeau! Mirjam en Henny troffen 2 dames met een HCP van ook rond de 33. Deze strijd ging in Matchplay voor Mirjam voorspoedig de eerste 6 holes gewonnen en de rest gelijk gespeeld!! Bij de Greensome ging het redelijk gelijk op en werd er tot de laatste slag op de hole om een punt gestreden. Niks geen punt weggeven, laat maar zien dat je kunt uitholen hahaha. Zodoende harkte toch nog 4 punten voor de club binnen. In de singles hebben we 16 holes gewonnen onderverdeeld Mirjam 6, Henny 4 en Karin, Marian en Maudy zette er 2 op hun naam. In de greensome hebben we totaal 9 holes gewonnen.

De einduitslag Ooghduyne 18 GC De Koggen 4.

Na afloop bijkletsen met een goedgevulde borrelplank, douchen, omkleden en aanschuiven voor een verzorgd Indisch buffet. Na de koffie rennen naar de auto want de hemel was weer opengebroken. Zelfs de adaptive cruise control zei: doe ’t zelf maar, want mijn radar ziet niets meer. Gelukkig zijn we heelhuids thuisgekomen. Op naar volgende week op Kavel II tegen Almeerderhout (bibber-bibber)

Captain Marian en Karin, Nine, Maudy, Mirjam en Henny.