Jaja, het zit er weer op! En hoe! Wat een heerlijk avontuur was het weer om vol in de 27 holes dames-competitie-poule te mogen duiken! 

Vandaag, ook weer dinsdag, had ik zomaar ineens tijd over. Zo gewend geraakt om de laatste anderhalve maand op de dinsdag ergens op een prachtige baan te staan. Maar goed…dan schrijven we maar weer even een stukkie, voor de website. Ook leuk!

Op 26 april mochten we weer naar die mooie Haagse en oh, oh Denhaag…wat was ‘ie weer fijn! Het is blijft een fantastische baan om te mogen spelen. 

Qua punten was het resultaat die dag niet noemenswaardig, qua spierpijn van het klimmen in die duinen trouwens wel! We werden er liefdevol gesloopt door de groene truitjes van Kagerzoom. In de ochtend hebben we nog wel wat puntjes gepakt en bij sommigen was het in de middag nog erg spannend tot op de laatste holes, maar helaas verloren we ook deze pot en bleven we nog net vierde in de poule.

En toen was het natuurlijk tijd voor de laatste speeldag, waar we meteen maar een driedaags uitje van hebben gemaakt, want als het dames 1 team golft, dan golft het goed!

Op maandagochtend 2 mei vertrokken we al vroeg naar Kagerzoom, waar we eerst gingen voorspelen. Een mooi onderhouden polderbaan, omringd door vaarwater en veel groen op een prachtig zonnige dag. Een plaatje!

Na de verkennende ronde en een lichte lunch gingen we naar ons hotel bij Kasteel Poelgeest in Oegstgeest, waar we vervolgens hebben genoten van een culinair diner en de overige hotelgasten hebben vermaakt met ons gezang op de gang. Er moest natuurlijk wel gerepeteerd worden voor de bonte avond. En met een eigengemaakt competitielied op een ABBA-medley van 6 minuten, lag de lat best wel hoog dit jaar.

Op de laatste dinsdag van de competitie werden we ontzettend warm en gastvrij ontvangen door de groene truitjes en mochten we aantreden tegen Dirkshorn, de nummer 5 van de poule, waar we dit jaar echt aan gewaagd waren, want we speelden bijna gelijk met 10-8 voor Dirkshorn. Het was nog niet zomaar besloten, want bijna alle partijen duurden tot het bittere eind. Tijdens de greensomepartij van Ria en Marleen moest er zelfs een referee, ja die hadden ze daar gewoon, aan te pas komen om te bepalen of de bal van Dirkshorn ‘out of bounce’ lag of niet. Frappant was nog wel dat er werd bepaald dat de bal gespeeld mocht worden, maar dat één van de dames van Dirkshorn de bal later op de hole, per ongeluk oppakte en daarmee toch nog de hole verloor. Tja, it’s all in the game!

Na een roerige bonte avond, met verkleedpartijen, veel gezang, speeches en een hoop gezelligheid gingen we tevreden… terug naar Oegstgeest.

Bedankt aan iedereen die deze editie mogelijk heeft gemaakt en met name dank aan onze captain Ans, die het toch allemaal maar weer even regelt!

Nine