heren 1 - 27 holes

heren 1 – 27 holes

Verslag wedstrijddag 2 in NGF-competitie 2016 GC De Koggen Heren 1-27 (holes)

De 2e ronde in onze poule werd afgelopen zondag, 17 april 2016, op de 9-holes golfbaan van De Nieuwegeinse Golfclub te Houten afgewikkeld. Qua weer was het echt ‘verkleedweer’, Plu’tje open, plu’tje dicht, regenpak aan, regenpak uit. Felle buien, regen en hagel, afgewisseld met zonneschijn. En dat ongeveer 12 x over de 27 holes…..

We keken uit naar de strijd tegen onze tegenstander Oude Maas. We waren goed voorbereid (voorgespeeld op zaterdag met 3 man) en op papier leek deze tegenstander ons qua handicaps beter te liggen dan die van vorige week. Tja, dat pakte toch iets anders uit.

In dezelfde samenstelling als vorige week startten onze 3 duo’s Johan P. / Piet, George v.d. V. / Loek en George V. / Johan K. in de “Dubbels” over 9 holes om 10:30 uur vanaf hole 1. Onze playing handicaps per duo waren resp. 35, 39 en 51. Die van Oude Maas resp. 27, 33 en 40. Een pittig verschil en dat merkten we dan ook in de baan. Het duo dat tegen George (v.d.V.) en ondergetekende speelden, deden dat absoluut foutloos. Wij kregen klop met 3 down/2 te gaan. Ook George (V.) en Johan (K.) moesten diep buigen voor hun tegenstanders; 5 down/3 te gaan. Johan (P.) en Piet redden onze eer op weergaloze wijze. Zij versloegen hun opponenten met 2 up/1 te gaan. Wat een top-duo; 2 punten te pakken.

In de “Singles” over 18 holes in de middag werd een verbeten strijd geleverd door alle teamleden. Johan (K.) stond op een gegeven moment 4 up. Na in het begin 3 down gestaan te hebben stond ikzelf 1 up op hole 17. Ja, ja, dat bood perspectief….. De tegenstander van Johan (P.) liet zich echter van z’n supersterkste kant zien. Johan verloor met 4 down/2 te gaan. Piet, onze kanjer, maakte zijn tegenstander helemaal gek met telkens perfect uitgevoerde ‘chippies’ (chippy, putje, par). Piet won dan ook met 3 up/2 te gaan. Weer 2 punten te pakken. George (v.d.V.) vocht als een leeuw tot de 17e hole, helaas eindigend 2 down/1 te gaan. Na de volle 18 holes speelde ik uiteindelijk gelijk; ik verprutst hole 18 op afschuwelijke wijze. Maar goed, All Square, toch weer 1 punt te pakken. George (V.) speelde een lastige pot tegen een zeer goede golfer, resultaat 6 down/5 te gaan. Johan (K.) stond dus op enig moment 4 up. En dat kan zeer ontregelend uitpakken, zo weten we inmiddels. Op de 17e hole werd Johan verslagen, 2 down/1 te gaan.

Al met al dus een lastige middag maar met veel voldoening en tevredenheid over de strijd die in de verschillende flights geleverd is. Einduitslag Oude Maas 13 punten, De Koggen 5 punten.  De teams De Rijswijkse en ’t Regthuys eindigden hun strijd met resp. 8 tegen 10. In de poule is de stand nu als volgt:

Oude Maas 3 punten. Nieuwegeinse 2 punten. Regthuys 2 punten. Rijswijkse 1 punt. De Koggen 0 punten.

Omdat de teams op resp. hole 1 en op hole 5 werden gestart, waren alle deelnemers, ondanks dat door sommigen de volledige 18 holes werden gelopen, mooi op tijd rond 17:30 uur binnen. Er kon ruim geborreld worden (nat en wisselvallig weer maakt immers dorstig), en ook tijdig gedoucht en omgekleed. Alle teams kennen elkaar nu wat beter, de speeches worden losser en vrolijker en het werd een buitengewoon gezellige nazit. Het 3-gangen diner was voortreffelijk en onder dankzegging van de gastheren en de medewerkers van de Nieuwegeinse ging eenieder rond 21:00 uur huiswaarts.

Wij zien uit naar de confrontatie tegen ’t Regthuys op de golfbaan van De Rijswijkse aanstaande zondag. Wij willen nog steeds “van de nul af” en gaan er nog steeds voor.

Namens Golfclub De Koggen Heren 1-27

Loek Blom (Captain)

Team De Koggen Heren 1-27 NGF-comp. 2016 wordt gevormd door:

Johan Pater

Piet Schilder