Onze 5e en tevens laatste wedstrijd van dit jaar. Dit keer een bijna thuiswedstrijd op Golfbaan Waterland.
De weersvoorspelling was slecht maar dat was niet te zien toen wij aankwamen voor de koffie met appeltaart.
Onze tegenstanders van de Rijswijkse moesten winnen om niet te degraderen. De singles gingen na de 6 partijen gelijk op 6-6 maar gelukkig hadden wij meer gewonnen holes, 22 voor en 18 tegen, om zodoende de 2 extra matchpunten te vergaren.
Daarna door met de greensome. De eerste twee, Rene en Guus, begonnen rustig met 4 holes gedeeld. Hole 7 was dramatisch aan beide kanten. 4 x out of bounds. Toch maar in de bomenrij lopen zoeken en gelukkig de eerste bal gevonden. Daarna nog een schitterende bal geslagen richting de green en deed de das voor de tegenstanders. Bij hole 8 begon het te onweren maar nog geen toeter vanuit het clubhuis. Hole 9 nog afgemaakt met een putt van 4 meter voor een 4-0 overwinning. Eenmaal in het clubhuis begon het nog harder te regenen, hagelen en te onweren. De wedstrijd werd onderbroken.
De eerste zaten al heerlijk aan een biertje terwijl de andere en nog 10 anderen op hole 5 zaten te schuilen. Jan en Ruud waren op de laatste hole nog niet zeker van een gelijk spel. Maar de putt van Jan (zie foto) bracht toch nog een punt binnen. Daarna nog gewacht op Cees en Aart. Ook daar ging het nog voor de winst op de laatste hole. Alle slagen werden nagelopen en toen bleek toch dat zij de wedstrijd gewonnen hadden. Uiteindelijk met 15-7 gewonnen.
Helaas zit het er weer op. Ik wil mijn mede team leden danken voor de 5 mooie golfdagen.
Ik heb zeer genoten, voor, tijdens en na de wedstrijd.

Met vriendelijke groet,

Guus W.