Onze derde wedstrijd van dit seizoen was de thuiswedstrijd op golfbaan Spierdijk.  De weersverwachting was slecht te noemen en vele kwamen al met regen het clubhuis in gelopen. Maar na 4 holes werd het droog voor de eerste flight. Het heeft toch wel iets om gastheer te zijn. Nonchalant door de baan lopen om af en toe een Out of bounce bal te roepen. Ikzelf was na een paar flights op hole 1 naar hole 4 gelopen en daar kwam ik mijn oude bekende Henk de Boer weer tegen. Wat is dat toch een prachtige kerel die vol in het leven staat en verschrikkelijk veel over zijn werk kan vertellen. Maar terug naar hole 4. Ik had mij achter de linker bosjes gepositioneerd en ja hoor de eerste de beste bal van Henk vloog over de bomen over de sloot en kwam in het weiland terecht. Out of Bounce! Helaas.  

Later kwam er een andere flight langs en zoals gewoonlijk even een praatje maken. En? Hoe ging hole 3 vroeg ik beleeft? Nou zegt de man ik kom er met 12 slagen!!  vanaf en mijn tegenstander met 10. Wauw en dat met resp. HCP 20 en 17. Ook had een lid van Anderstein zich vergist in de heuvels naast de green van hole 1. Zijn kar ging aan de race en belandde in het water. Cees heeft hem nog geholpen en hopelijk heeft hij alles weer terug.

Uiteindelijk won Golfvereniging Nederland met 18-4 van Almeerderhout en Rijswijk won met 17-5 van Anderstein. Hierdoor blijven wij op een 2e plaats staan.

Het eten was weer voortreffelijk geregeld door de brasserie. Vooral de mini witlofstrokjes met ham en kaas waren zeer in trek. Zelf vond ik de salade heerlijk. Een minpuntje kwam van de ploeg uit Anderstein. Een paar dagen voor de wedstrijd gaven zij aan om niet mee te eten en dat is eigenlijk NOT DONE. Het saamhorigheidsgevoel staat toch bovenaan.

 Volgende week gaan we naar Maarsbergen Golfclub Anderstein om tegen de nr.1 GVN te spelen. Dit voor de eerste plaats in deze competitie.

Guus W.