Er zijn maar weinig sporten die je gezellig keuvelend kunt beoefenen en waarbij je het helemaal niet over de sport zelf hoeft te hebben. En ben je na een rondje golf nog niet op elkaar uitgekeken, dan kun je onder het genot van een biertje lekker verder napraten in het clubhuis.
Dit klinkt allemaal mooi en zo zou het eerlijk gezegd ook moeten zijn, maar nu hoor ik toch dat een van de spelers van de herenmiddag een andere speler het advies heeft gegeven om eerst nog maar een paar lesjes te nemen voordat hij weer gaat meedoen aan de wedstrijd. Sorry hoor, hier gaat mijn broek van zakken. Iedere beginnende golfer is zich er volgens mij van bewust dat een rondje golf niet te lang mag duren en is er dan ook op gebrand om zijn ronde in een goed tempo te voltooien. Naar een bal zoeken hoeven ze bijna nooit, en als het een keer moet dan houden zij zich netjes aan de toegestane tijd van 3 minuten. Je ziet ze ook niet vaak langs het water naar ballen vissen en als ze het dan al doen dan hooguit voor hun eigen bal. En ja, ze hebben wat meer slagen nodig om hun ronde te voltooien, maar ik geloof niet dat zij langer over een ronde doen dan de wat meer kundige spelers onder ons. Wie kent ze niet, spelers die altijd lopen te fitten op de flight voor hen, maar zelf uren de tijd nemen om naar een verloren bal te zoeken of spelers die alle tijd nemen om andermans balletjes uit het water te vissen. En, mocht je echt vinden dat een speler niet thuishoort op de herenmiddag, bespreek dat dan met de wedstrijdleiding, maar ga niet zelf die persoon daar op aanspreken.
Ikzelf ben van mening dat de herenmiddag vooral een sociale taak heeft en het sportieve aspecten wat minder belangrijk zijn. Het is toch prachtig om te zien dat 70/80 plussers nog een baantje kunnen lopen. Het is super gezond voor ze, ongemerkt lopen ze nog heel wat kilometers en bij elke slag komt het hele lichaam in beweging.
Ikzelf liep vandaag met ons oudste lid (junior Bob) en tot hole 9 leek het er op dat Bob vandaag voor de prijzen ging. Bob had tot hole 9 al 16 punten bij elkaar geslagen en met een goede laatste hole zou het zomaar eens kassa kunnen zijn. Met vier slagen lag Bob op de green en ik achte een bogey zeker niet onmogelijk. Jammer genoeg was zijn put te kort, de volgende juiste weer te lang en de daarop volgende ging mis. Heel jammer, Bob bleef op 16 punten steken en greep daarmee naast de prijzen.
Het was wel mooi te zien dat Bob trots was op het feit dat hij vorige week met de winnaar van vandaag liep (even een doordenkertje). Johan Verberne heeft het deze week opeens op de heupen, dinsdag 23 punten en vandaag 21, ruim genoeg voor de overwinning. Tweede werd Nico Reus met 19 stableford punten en derde werd Hein Dekker met 18 punten. Ik weet niet hoe Hein het voor elkaar krijgt, maar op de een of andere manier speelt hij zijn tweede helft van de ronde altijd beter dan de eerste, waardoor hij bij gelijke stand toch steeds in de prijzen valt.
Verder waren er vandaag nog biertjes te verdienen met bijzondere verrichtingen. Bob Gerristen had het voordeel van een vroege start want omdat Kees van Kampen wat eerder aftaaide ging de tweary van hole 2 nu zijn kant op. Ook Jan van Stralen ging blij met twee biertjes op huis an, hij was op hole 5 met zijn tweede slag het dichtst bij de hole.
Opvallend was vandaag dat de snack na afloop niet een vette hap was, maar een verantwoordde vega kroket. Net als de meeste deelmemers moest ik er een beetje aan wennen, maar ik zie er zeker toekomst in en ben benieuwd waar Wim de volgende week mee komt.

Guus