Bij sommige kaartspellen is het gebruikelijk om na afloop van het spel nog even na te praten over de gespeelde kaarten en tactieken. Dit wordt dan “nakaarten” genoemd. Deze term wordt ook wel bij andere sporten gebruikt, maar volgens mij mag je het alleen over nakaarten hebben als je daadwerkelijk over de sport praat die je zojuist beoefend hebt. Als we dat criterium aanhouden werd er vanavond na afloop van de woensdagavond competitie weinig nagekaart. We hebben wel lang nagezeten (waar bleef die laatste flight toch), maar we hadden het vooral over andere sporten. Gelukkig ging het deze keer niet over dat malle gerace in die autootjes, maar over echte teamsporten. Zo wist Ans Groot te vertellen dat ze dit jaar eindelijk kan meedoen aan het Kruizer Grastoernooi (de jeu de boules kampioenschappen van ’t Kruis). Met haar eigen team staat ze op plaats 19 van de wachtlijst, maar door twee zieken in het team van de broer van Fons, mag zij daar in meespelen. Medeflightgenoot Danielle de Niet is niet zo van het jeu de boulen maar meer van het Kubben. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het schijnt een Zweed spel te zijn dat de laatste jaren sterk aan populariteit wint. Het spel wordt gespeeld met houten blokken, ook wel kubbs genoemd, en houten stokken. Het doel van het spel is om met de stokken alle kubbs van het andere team om te gooien en vervolgens de koning, een grotere kubb in het midden van het speelveld, om te gooien. Het team dat als eerste alle kubbs en de koning van de tegenstander omver heeft gegooid, wint het spel. Ik weet niet hoe goed Ans in jeu de boules is, maar misschien moet zij net als Daniëlle overstappen naar het Kubben. Ans heeft haar leven lang al een hond en is het natuurlijk wel gewend om met stokken te gooien.
Bij het golfen van vandaag hield zij haar stokken netjes in de hand. Zij sloeg in totaal 21 stableford punten bij elkaar en dan verwacht je natuurlijk in de prijzen te vallen. Ans deed dat net (derde plaats), maar Marcel Kamps viel met zijn 21 punten toch mooi buiten de prijzen. Hoewel Kyan Goossens zelf wat meer punten had geteld, kwam ook hij op 21 punten uit en hij verdiende daarmee twee balletjes. Ook Henk Feld kwam het clubhuis binnenlopen met 21 punten, maar toen hij vernam dat er al meerdere deelnemers met 21 punten binnen waren, moest de score toch nog even nagekeken worden. En jawel hoor, hij had een klein telfoutje gemaakt en kwam toch echt op 22 punten uit. Top, een eerste plaats meer dan verdiend.
Birdies werden er vandaag niet geslagen en ook de neary op hole 2 was een brug te ver. Gelukkig werd de neary op hole 5 wel geslagen en wel door Melvin van Ravensteijn (die gozer die ooit met zijn brommertje door de Velser tunnel is gescheurd).

Guus