ik ga golfenINFORMATIE OVER DE NGF NAJAARSTOUR 2015

Beste golfliefhebbers,

Vorig jaar is er een pilot van de najaarstour van start  gegaan een initiatief van de NGF. Deze tour bleek een succes en nu gaan ze hier mee door. Wij willen onze leden de kans geven om hier aan mee te doen.

 

Zie hier onder de informatie van de NGF.
De Speeldata:

Speeldag 1: Zondag 8 november
Speeldag 2: Zondag 15 november
Speeldag 3: Zondag 22 november
Speeldag 4: Zondag 29 november
Team:
Elk team bestaat uit 4 speelsters/spelers met een EGA Handicap van 36.0 of beter. Er is geen restrictie op het aantal heren of dames. Elke combinatie is mogelijk.

Kosten
Een vergoeding aan de gastclub van € 25.- per speler per ronde van de bezoekende teams.

Starttijd:
De starttijd is op advies van de NGF om 12.00 maar daar kan van worden afgeweken.
Achterliggende gedachte van 12:00 uur is dat de eerste binnenkomst dan vanaf 16:00 uur zal zijn en er een ‘soepele’ overgang is naar de borrel en eventueel diner.

Indeling flights:
Van elk team wordt er telkens 1 speler/speelster in een flight geplaatst. Zo krijg je 4 flights van 4 spelers. Hoe de flights in te delen is een keuze van de 4 teams. Bijvoorbeeld de dames met de dames en de heren met de heren. Of juist gemixed. Tevens mag er ook in flights van 3 spelers worden gespeeld om de doorstroming te bevorderen.

Spelvorm:
18 holes Stableford, waarbij de dames in principe van rood starten en de heren van geel.

Berekening wedstrijdpunten:
De 3 beste scores van de 4 tellen mee voor de teamscore. Het team met de hoogste totaal teamscore ontvangt 6 wedstrijdpunten. Het volgende team ontvangt 4 wedstrijdpunten. Het team daarna 2 wedstrijdpunten en het team dat als vierde eindigt in de daguitslag ontvangt geen wedstrijdpunten. Als er twee of meer teams een gelijke teamscore hebben, dan worden de wedstrijdpunten gedeeld.

Extra wedstrijdpunt:
De beste individuele score van de dag levert 1 extra wedstrijdpunt op voor het team waarin hij/zij speelt. Mochten er meer spelers met de beste hoogste score zijn, dan ontvangt elk team 1 extra wedstrijdpunt. Zijn er twee spelers met de beste hoogste score die deel uit maken van hetzelfde team, dan ontvangt dit team toch maar 1 extra wedstrijdpunt.

Uitslagenformulier:
Deze wordt u na de poule-indeling gezonden. Met daarin duidelijk vermeld o.a. bovenstaande bij ‘spelvorm’.

Voor meer informatie over deze najaarstour organiseren wij 23 september vanaf 19.00 tot 20.30 een inloopavond in het clubhuis
Tevens wordt er op deze avond informatie over de NGF competitie 2016  gegeven.
De NGF commissie George van der Velden en Marion Vlaar