width=Zaterdag 10 augustus was het dan zover. De eerste nachtgolfwedstrijd georganiseerd door Golfbaan Spierdijk en Golfclub De Koggen.

De wedstrijdleiding had  besloten dat wij vanaf de blauwe tees gingen spelen en dat ijzer-5 de grootste ijzer was, vanwege de veiligheid, die je in je tas mocht meenemen. De spelvorm was stableford en de start was shotgun. We begonnen zo rond 9 uur met koffie/thee met iets lekkers. Daarna nog even wat uitleg van Co & Ruud. Iets voor 10 uur gingen alle 35 deelnemers op weg.

Gewapend met 3 lichtgevende ballen gingen wij van start. De baan en wedstrijdleiding hadden gezorgd voor verlichte t-boxen, greens en belangrijke punten door de baan, zoals bunkers en eventueel gevaarlijke punten.

In het begin was het wel even wennen. Eerst uitvinden hoe je de bal kon laten branden en daarna de eerste bal slaan. Zo’n lichtgevende bal slaat veel zwaarder dan een normale golfbal. Dit leidde soms tot grote hilariteit. Na een tijdje hadden de meesten de slag te pakken. Het was een prachtig gezicht om al die lichtgevende ballen door de lucht te zien vliegen. Je zag de mooiste slagen zonder enig idee te hebben wie er achter de bal stond. Mijn flight begon op hole-7 alwaar ik bijna een par sloeg, waarop ik riep dat ik voortaan alleen maar qualifying zou gaan lopen in het donker en van Klaas-Willem de sleutel van het hek wilde hebben. Mijn vreugde was helaas na een aantal holes alweer getemperd.

Na een klein uurtje kwam onze keukenbrigade ons allemaal wat warms en lekkers brengen. Dit betekende een kleine verplichte pauze. Na deze heerlijke hapjes gingen wij weer verder. Het gelach en kreten van plezier waren niet van de lucht. In mijn flight was het Fons die op hole-4 een put van 10 meter maakte. Karel Visser sloeg op hole 3 een prachtige slag over het water, echter bij het vertrekken van de bal ging het lichtje letterlijk uit. Zijn 2e bal sloeg hij vervolgens 2 meter naast de 1e en dus kon hij zonder strafslag verder.

Nadat wij allen terug waren gekeerd in het clubhuis kregen wij allemaal een heerlijke portie saté met brood. En natuurlijk de nodige alcoholische versnaperingen om weer warm te worden. Toen was het tijd voor de prijsuitreiking. Eerst was het de beurt aan degene met de aanmoedigingsprijs. Deze was voor Marjan Derogee die en passant ook nog de prijs won voor mooist versierde kar.

Daarna de nummers 1 t/m 3.
1: Piet Schilder met 17 punten
2: Ariën Ruiter met 16 punten
3: Harry Boswinkel met 15 punten
Zowaar dus nog aardige scores ook in het donker.
Piet Schilder de winnaar sloeg ook nog een birdie op hole 6. Magnifiek!!

Een superleuk evenement dat hopelijk volgend jaar een vervolg krijgt!!

Johan Kramer.