Vandaag werden we op hole 4 verrast met nieuwe bordjes. Na de oversteek van hole 3 naar hole 4 sloeg ik rechtsaf richting de afslagplaats op de voet gevolgd door de rest van mijn flight. “Sorry jongens, dit is niet de bedoeling. Jullie zien die bordjes toch wel, vissers moeten linksaf!“. Vreemd genoeg voelden niemand van mijn medespelers zich aangesproken. Ik vind het trouwens wel een leuk idee en neem aan dat Blub Media nu een soort sponsor van deze hole is geworden. Wel jammer dat er net niet genoeg budget was voor tien bordjes, nu staat er net nog een wit blokje op de afslagplaats.
Na afloop ging het in het clubhuis eigenlijk maar om twee dingen. Er bleken nogal was spelers last van hun rug te hebben en een remedie daartegen zou het gebruik van tijgerbalsem zijn. Gerard Meijer had daar nogal negatieve ervaringen mee. Na het insmeren van de schouders van zijn vrouw probeerde hij een vuiltje bij zijn oog weg te halen. Nou dat werd geen succes. Bob Gerritsen maakte het nog bonter, na het gebruik van tijgerbalsem moest hij opeens heel nodig naar de wc. Bob liet zich er verder niet over uit, maar Jos van der Werf heeft een levendige fantasie en zag Bob al huppelend door de baan gaan.
Het andere gespreksonderwerp was het naderende afscheid van Cees Siekerman als wedstrijdleider. Cees had uitgerekend dat hij inmiddels al bij zo’n 500 wedstrijden wedstrijdleider was geweest en had er niet zoveel zin meer in om elke donderdag maar weer te moeten opdraven. Op zich heel begrijpelijk en we moeten dus op zoek naar een nieuwe wedstrijdleider voor de herenmiddag. Je hoopt natuurlijk dat iemand zich spontaan aanmeldt, maar de schoenen van Cees zijn moeilijk te vullen en ik begrijp de aarzeling. Opmerkelijk was wel dat na afloop van de prijsuitreiking eigenlijk iedereen bleef zitten om wat verder na te babbelen, zo beduusd waren ze blijkbaar over de aankondiging.
In een van zijn laatste prijsuitreikingen kon Cees balletjes uitdelen aan Bart Zagers, Jan Kaandorp en Cees van Kampen. Bart valt de laatste tijd regelmatig in de prijzen en vandaag werd hij derde met 18 stableford punten. Jan had ook 18 punten waarmee hij tweede werd en Cees had er net eentje meer en dus de eerste plaats.
De prijzen van de bijzondere verrichtingen gingen deze week naar Gerard Meijer en ondergetekende. Van vorige week stond nog een flesje rode wijn die aan Gerard werd gegeven voor zijn “neary to the rope” op hole 3 (speciaal voor Cees zal ik deze keer de juiste term gebruiken). Ik werd verblijd met twee bockbieren gebrouwen door zo ongeveer de buren van Cees Siekerman geloof ik.

Guus