na regen komt zonneschijn

Als laatste flight van de eerste avond ging ik met Ruud Dol en Peter Buis de baan in. Na onderweg naar de baan al een  flinke regenbui te hebben gehad, begon op de parkeerplaats zowaar de zon te schijnen. Warm was het ineens en ik zag Sam Sneek zijn regenkleding alweer uittrekken. Dat was echter van korte duur want op de green van hole 1 kwamen de hageltjes naar beneden en was het zelfs onaangenaam. Paraplu op , ingepakt gingen wij verder. Gelukkig was ik wel gewend aan die omstandigheden, 2e paasdag liepen we nog 18 holes in de regen, alleen de baan was nog ietsje natter. Wisselend was onze score, op hole 4 had ik zelfs een afzwaaier die out of bounds ging. Streep! Ondertussen bleef het regenen maar dat mocht de pret niet drukken.
Op hole 6 kwam zowaar de zon tevoorschijn en gaf een prachtig beeld van groentinten tegen de donkere luchten op de achtergrond. We werden er helemaal blij van. Wonder boven wonder haalde ik hier een birdie met een chip-in wat mijn puntentotaal behoorlijk opvijzelde. Ook nog een par op 7 en een bogey op 8 (daar komt ik nooit verder dan een dubbele) eindigde ik wederom met een streep op hole 9. Ik was tevreden over mezelf, had lekker gelopen, heel veel dingen lukten, en had leuke flightgenoten. Verbaasd was ik wel dat ik uiteindelijk winnaar werd en met een paar inlegzooltje voor vermoeide voeten naar huis ging. Zo zie je maar weer, hele winter doorlopen brengt toch nog iets goeds.
Ineke van de Water