Bij het woord ‘midlifecrisis’ denken veel mensen automatisch aan een kalende vijftiger die een motor aanschaft en z’n vrouw inruilt voor een minnares die z’n dochter had kunnen zijn. Voor de heren die acteren op de donderdagmiddag ligt deze tijd ver achter hen, maar op de een of andere manier lijkt het er op dat sommige heren het nog een keer dunnetjes over doen.
Van een nieuwe minnares weet ik niet, maar vandaag kwam Tom Scholtes wel met een gloednieuwe Motocaddy M1 DHC de golfbaan op scheuren. Een pittig karretje want Tom had nogal wat moeite om ‘m onder controle te houden. Gelukkig had mede flightgenoot Kees van Kampen (deze week 71 geworden) hetzelfde monster en kon hij Tom een beetje op weg helpen. In het begin liep Tom flink te stoetelen met zijn karretje en ik verheugde mij al stiekem op een waterballet, maar gaandeweg ging het toch steeds beter en op een gegeven moment liet Tom trots zien dat hij het zelfs met losse handen kon (kijk eens, losse handen). Ik weet niet na hoeveel kilometer Tom zijn eerste servicebeurt heeft afgesproken maar je hebt kans dat hij er morgen al weer heen moet. Tom ging namelijk kriskras de baan over en heeft nogal wat extra metertjes gemaakt.
Het is trouwens wel opvallend dat zowel Kees als Tom voor de DHC variant gekozen hebben. Deze trolley heeft een bergafwaarts assistent waardoor de trolley bergafwaarts zijn snelheid behoudt en niet harder gaat rijden. Waarschijnlijk hebben de heren een mooie golfvakantie in Oostenrijk of Zwitserland in gedachten.
Al met al was Tom vandaag zo met zijn karretje bezig dat een goede score er niet in zat, maar toch scoorde hij nog heel wat meer dan ondergetekende (19 punten en de allerallerallerlaatste plaats). Om met een prijs naar huis te gaan moest je vandaag minstens 32 punten hebben en dat was voor zes deelnemers weggelegd. Vier spelers eindigden met 32 punten op de derde plaats, maar van die vier had Mike Dempsey de beste score op de tweede negen en hij ontving vandaag dus de derde prijs. De tweede prijs ging naar Jan van Stralen (35 punten) en eerste werd Dirk Krijt met een magistrale 44 punten. In zijn overwinningsspeech bedankte Fred uitvoerig zijn zwager Fred de Graan die hem afgelopen week wat fijne kneepjes van de golfsport had bijgebracht (misschien moeten wij ook een keertje wat afspreken Fred).
Verder moet ik nog even Bob Gerritsen in het wedstrijdverslag opnemen, Bob slaagde er namelijk als enige in een birdie te slaan (op hole 4). Je vraagt je wel gelijk af wat er met Piet den Dulk aan de hand is, die heeft een abonnement op een birdie.

Guus