Met mijn 15 stableford punten viel ik vandaag natuurlijk niet in de prijzen, maar dat doet mij eerlijk gezegd niet zoveel omdat ik weet dat ik aan het begin van de zomercompetitie waarschijnlijk flink ga scoren. Met de wintercompetitie scoor ik meestal zo rond de 14 punten met af en toe een uitschieter naar boven of naar onder. Omdat de wedstrijden nu qualifying zijn en ik wekelijks zo’n vier slagen tekort kom, zit het er dik in dat ik aan het eind van de wintercompetitie vier slagen meer mee krijg dan aan het begin. Begin oktober zat ik op 9 extra stableford slagen bij een 9 holeswedstrijd, maar nu mijn zomerse resultaten een voor een wegvallen (ze gelden maximaal 20 weken) ben ik lekker aan het stijgen. Vandaag zat ik op 10 extra slagen, volgende week waarschijnlijk op 11 en zo begin februari op een stuk of 13. Tel uit je winst. Betere omstandigheden en vier slagen extra, dat wordt balletjes en biertjes verzamelen.
Vandaag gingen de biertjes nog naar Jos Leijen en Siem Laan. Jos sloeg zijn tweede balletje op hole 9 het dichtst bij het touwtje en Siem sloeg op hole 5 zijn tweede balletje net wat dichter bij de hole dan Nico Reus een paar flights eerder.
Om voor de dagprijzen in aanmerking te komen moest je vandaag iets onder de leden hebben. Jos van de Werf is al drie weken strontverkouden en scoorde vorige week slechts 5 stableford punten. Hij is nog niet helemaal hersteld maar dwong zichzelf vanmorgen om eens een paar boterhammen naar binnnen te werken. Ik weet niet om wat voor soort brood het gaat of waarmee Jos zijn boterhammetjes had belegd, maar het resultaat was er wel naar. Met 19 stableford punten werd hij vandaag eerste. Volgens eigen zeggen hadden het er nog wel wat meer mogen zijn want Jos miste nog wel drie birdie putjes.
Ook Jan van Stralen scoorde vandaag 19 punten en ik vroeg mij tijdens de wedstrijd nog wel af of de bloedverdunner die hij sinds kort slikt geen soort doping is (hij scoorde zo goed). Toen medeflightgenoot Tom Scholtes mij vertelde dat ook hij aan de bloedverdunners zat, wist ik het wel: dat medicijn heeft waarschijnlijke geen enkele invloed op je prestaties.
Tenslotte moet ik nog even vermelden dat Gerard Meijer vandaag de derde prijs verdiende met 17 stableford punten.

Guus