Ik weet niet of jullie de laatste Fore! hebben gelezen (natuurlijk wel), maar daarin vertelde hoofdpersoon Joyce Bakker dat zij een middenkind was. Joyce deed het overkomen alsof zij best wel een pittige jeugd had gehad en dat zij als middenkind vaak de klappen kreeg (haar 7 jaar oudere broer drukte zich meestal en haar veel jongere zusjes konden natuurlijk geen kwaad doen).
Ik had zelf nog nooit van de term middenkind gehoord en heb er maar eens de boeken op nageslagen. Joyce was er niet zo positief over, maar er zitten best wat positieve kanten aan het middenkind zijnde.

  • Zo zijn middenkinderen vaak flexibel: Doordat ze zich tussen oudere en jongere broers en zussen bevinden, ontwikkelen middenkinderen vaak de vaardigheid om zich aan verschillende situaties aan te passen. Ze kunnen leren om compromissen te sluiten en goed met verschillende persoonlijkheden om te gaan.
  • Middenkinderen kunnen soms het gevoel hebben dat ze minder aandacht krijgen dan hun oudere en jongere broers en zussen. Dit kan ertoe leiden dat ze zichzelf proberen te onderscheiden en een eigen identiteit ontwikkelen om op te vallen binnen het gezin.
  • Omdat middenkinderen zich vaak in het midden bevinden, kunnen ze competitief worden, vooral om de aandacht van ouders of erkenning van prestaties te krijgen.
  • Middenkinderen hebben vaak kansen om te leren hoe ze goed met verschillende leeftijdsgroepen kunnen omgaan, aangezien ze zowel met oudere als jongere broers en zussen te maken hebben.
  • Doordat ze soms minder directe aandacht van ouders krijgen, kunnen middenkinderen een grotere neiging tot onafhankelijkheid ontwikkelen. Ze leren problemen zelf op te lossen en verantwoordelijkheid te nemen.

Ik ben zelf ook een middenkind (twee oudere zussen en vier jongere broers/zussen) maar bovengenoemde kenmerken passen denk ik meer bij de persoonlijheid van Joyce dan die van mij.
Het zal hoe dan ook wel geen toeval zijn dat Joyce en ik vanmiddg precies evenveel punten scoorden (beide 34) en ergens in de middenmoot belandden. Volgens GolfGenius stapte ook Henny Wusten met 34 punten de baan af en het zou mij dan ook niet verbazen als zij ook een middenkind is.
Ik liep samen met Henny in de flight en dacht eerlijk gezegd dat zij 35 punten had gescoord, maar GG zegt dus iets anders. Het lijkt er op dat bij meerdere spelers de score is aangepast (of ik ben zelf helemaal in de war). Volgens mij werd Joost Vertelman derde met 36 punten (35 volgens GG), werd Fake de Jonge tweede met 39 punten (38 volgens GG) en werd Sandra van Kerkvliet eerste met 40 punten (ook 38 volgens GG).
De bijzondere verrichtingen waren vandaag echt heel bijzonder omdat ze alleen op de eerste 9 holes te verdienen waren. Ik weet nog dat Richard Bovenkerk een balletje verdiende met de neary op hole 5, maar de winnaar van de tweary op hole 4 is mij ontschoten. Het moet iemand zijn die in een flight achter mij liep, want toen wij de hole afliepen was het bordje nog maagdelijk leeg.
Wie de enigste birdie van de dag geslagen heeft ben ik natuurlijk niet vergeten, dat was ik namelijk zelf!

Guus