Met lege handen, maar een goed gevulde maag togen de meeste deelnemers na afloop van de donderdag weer huiswaarts. Lege handen omdat maar een paar deelnemers een prijs gewonnen had, een goed gevulde maag doordat Tom Bleijendaal iedereen trakteerde op een portie patat. Volgens keukenprinses Ellis omdat Tom jarig was, maar velen konden dat bijna niet geloven (Tom maakt wel meer van die geintjes). Tom had eigenlijk wel een verjaarskadootje verdient maar spelleider Ton Hertog was onverbiddelijk en gaf hem niets voor zijn 19 stableford punten. Ton Scholte kreeg daarentegen wel een prijsje voor zijn 19 punten en dat terwijl hij  niet eens jarig is en vorige week ook al gewonnen had. De tweede prijs ging vandaag naar Ton Hertog (20 punten) en eerste werd een glunderende Piet Schilder (21 punten). Piet had bij binnenkomst wel door dat hij vandaag in het middelpunt van de belangstelling zou staan en nam dan ook prominent aan het hoofd van de tafel plaats. Hij kneep ‘m nog wel even omdat een onweersbuitje zijn score ongeldig zou kunnen verklaren, maar zover kwam het voor hem gelukkig niet.
De meeste spelers met een slechte score waren al met de staart tussen de benen vertrokken zodat Jos Leijen met de zak patat naar huis ging. In dit geval kreeg Jos naast een balletje van sponsor Strak in het pak ook een door hemzelf gesponsord balletje, zodat hij kan ervaren wat hij wekelijks weggeeft. De twearies waren vandaag op hole 5 en hole 9 en die prijzen gingen naar Ton Hertog en Peter Hes.
Tijdens de nazit was er nog een hele discussie over de buffer, ik heb het even opgezocht.

 width=

Indien een speler een Qualifying Score maakt over 9 holes, moet hij 18 stablefordpunten optellen bij zijn score om zijn totaal score voor die ronde te berekenen. Personen met een handicap van 4.4 of lager mogen geen Qualifying rondes spelen over 9 holes.

De volledige uitslag is natuurlijk weer te vinden op OGS

Guus