width=Ik las vanmorgen in de krant dat het keukenhofbos tijdelijk is afgesloten vanwege een nogal agressieve buizerd. Tot op heden liep ik altijd vrij onbekommerd op de baan, het enige waar je voor moest oppassen waren de afzwaaiers van onze longhitters. Dat is nu dus anders met de Spierdijker buizerd op hole vijf. Af en toe zie je daar een hoopje veren, de restanten van een vogel die opgevreten is door de buizerd. Volgens kenner Cees Duijn vreet zo’n buizerd alles op, alleen de veren niet. Dit wetende sta je toch opeens anders op hole vijf. Veel om je heen kijkend of de buizerd jou niet ziet en zo snel mogelijk de hole spelen. Een goed score is dan bijna onmogelijk. Het was wel duidelijk dat Nico Reus de krant van vandaag nog niet gelezen had. Hij nam alle tijd voor een prachtige slag wat hem bijna een hole in one en in ieder geval een birdie opleverde. Ik weet niet of de aanwezigheid van Sam Sneek op de driving range iets te maken had met het aantal birdies, maar de spelers waren duidelijk geïnspireerd, vijf birdies is totaal. Naast die van Nico waren er ook birdies voor Kees van Kampen, Johan Verberne (tevens neary), William Blokdijk en Herman van der Wal.
Kees van Kampen was trouwens de man in vorm, winnaar met maar liefst 24 punten! Daarbij verbleekten de scores van George Vlaar en ondergetekende (ieder 19). Jos van der Werff worstelt een beetje met zijn vorm wat hem de zak patat opleverde. Wel opmerkelijk dat hij ook nog de prijs voor de longest drive kreeg uitgereikt (blijkbaar was dat zijn enige goede klap).
Tom Bleijendaal had wel door dat zijn afslag van 212 meter niet voldoende zou zijn voor de longest drive en probeerde op slinkse wijze de prijs voor de tweary op hole 9 te pakken. Ik snap niet hoe de wedstrijdleiding wist dat hij in drie slagen op de green lag, maar de prijs ging nu naar Piet den Dulk (de enige van alle deelnemers die de green in twee slagen haalde)

Voor alle uitslagen, zie OGS

Guus