Op de eerste hole tijdens de afgelopen Koeman Berkhout ZaMiCo ging mijn net nieuw aangeschafte elektrische  trolley al zijn eigen weg zonder te reageren op mijn afstandbediening. Hollen! Gelukkig kon ik ‘m op tijd achterhalen voordat hij de bosjes aan de linkerkant van de fairway bereikte. Het was een frisse dag, maar van zulke dingen raak je aardig opgewarmd.

Mijn flightgenoot Marion Vlaar genoot van het tafereel en werd er gelukkig niet al teveel door afgeleid. De andere flightgenoot Guus Wilcke was het geheel ontgaan; hij was aan de andere kant van het water bezig een nieuwe bal in het spel aan het brengen, nadat hij zijn eerste bal had verdronken.

Tjonge, lekkere start. De trolley weer teruggestuurd, de hartslag weer tot bedaren gebracht en de hole met een PAR uitgespeeld. Daarna een afslag op hole 2, die op 15 cm van de vlag tot stilstand kwam. Zo, birdie en tweary in de spreekwoordelijk zak! Op hole 3 ging mijn trolley er opnieuw vandoor en reageerde niet op de afstandbediening, die naar naderhand bleek, was uitgeschakeld! Lekker in de weer! Ondanks deze nieuwe verstoring de hole met een super chip in een PAR uitgehold. Toen met twee slagen net naast de green van hole 4 en wederom met een super chip een birdie bemachtigd. Inmiddels had ik de trolley onder controle, echter het spel ging niet meer als vanzelf. Door die geweldige start (13 punten in 4 holes) kwam ik met 21 punten in het clubhuis, waar nagenoeg de hele opkomst van 26 deelnemers zich inmiddels aan de warme chocomel of ander genotmiddel aan het opwarmen was. Ik mocht met mijn score de dagprijs in ontvangst nemen. Marion en Guus bedankt voor jullie inspiratie en geduld. Ik ga thuis nog maar eens oefenen met mijn afstandbediening…..!

Cees Hoek