Vandaag werd de finale van het strokeplay kampioenschap gespeeld en je wilt dan graag dat de ware kampioen gaat opstaan. In voorgaande wedstrijden was het steeds prachtig weer en even leek het er op dat een mooi weer speler er met de meest begeerde prijs vandoor zou kunnen gaan. Gelukkig was het vandaag pokken weer zodat de winnaar echt onder alle omstandigheden moest kunnen presteren. Een paar spelers zagen de bui al hangen (letterlijk en figuurlijk) en waanden zich met dit weer al kansloos, zodat er uiteindelijk maar 13 deelnemers kans maakten op de titel “strokeplay kampioen 2022”.
De winnaar bij de netto score werd Hein D. en dat had hij helemaal te danken aan zijn lieftallige echtgenote Jolanda. Gisteren vroeg Jolanda heel lief aan Hein of hij vandaag nog moest golfen. Nee hoor, vertelde Hein, het wordt mij te slecht weer. Mooi, antwoordde Jolanda, dan kunnen we fijn samen gaan winkelen. Hein wist vervolgens niet hoe snel hij zich alsnog voor de wedstrijd moest aanmelden met als resultaat dat hij dus de netto winnaar werd van het strokeplay kampioenschap 2022 (als troost mag Jolanda morgen mee naar AZ en dat is weer lullig voor de Ajax fans, want als Jolanda mee is wint AZ altijd). Piet den D. was eerlijk gezegd niet zo blij met Jolanda en beloofde binnenkort een hartig woordje met haar te gaan spreken. Als zij wat meer de broek aan heeft, verplicht ze Hein gewoon mee te gaan shoppen en was ik mooi eerste in het bruto en netto klassement geworden. Opmerkelijk genoeg waren de posities van beide heren precies omgekeerd bij de netto-bruto score. Hein was eerste bij de netto score en tweede bij de bruto score, bij Piet was het net andersom. De derde plaats bij de netto score was tenslotte voor Els T, terwijl die bij de bruto score was weggelegd voor Sam S. (die van de makelaardij).

Sam ging vandaag met heel wat balletjes op huis aan. Hij pakte niet alleen de neary op hole 5, maar ook de dagprijs bij zowel de netto als bruto score. Tweede bij de netto score werd Loes van der W. en de derde plaats ging daar naar Hein D. (allen 74 slagen netto). Bij de bruto score had Sam 90 slagen, gevolgd door Hein met 92 slagen en Piet met 96 slagen.
Birdies werden er vandaag ondanks het miserabele weer toch ook weer geslagen: Hein deed het op hole 4 en George van der V. flikte datzelfde kunstje op hole 7.
Tenslotte pakte Hein ook nog de longest drive op hole 9 en deed Els dit bij de vrouwen.
De wedstrijdleiding had de zware taak om maar liefst 13 prijzen uit te reiken, met 13 deelnemers zat er voor iedereen dus wel een prijsje in het vat, maar jammer genoeg kregen Wim T, Ruud B, Guus K, Marion V, George V, Ria B en Cees H. helemaal niets (je hebt altijd van die grootverdieners).

Guus (in de rol van wethouder Tjolk Hekking)