Karel VisserAfgelopen woensdag had ik een toernooi met klanten op The Dutch waarbij we de pro’s meeliepen in de baan voor de welbekende “tips and trics” om onze beperkte vaardigheden in het golfspel op een wat hoger niveau te brengen. De laatste 2-3 jaar steeg mijn handicap met ruim 4 punten doordat zich op onverklaarbare wijze een met regelmaat terugkerende shank vast onderdeel was geworden van mijn golfspel. David Burnside, Headpro op The Dutch, had het al snel gezien. Het was geen shank maar een push…………. Mijn “posture” was niet in orde. “Mijn wat?” vroeg ik totaal onwetend. Je houding is de veroorzaker van al de frustraties van de paar jaar verklaarde hij zich in gewoon Nederlands nader. Je draait niet om je as, maar je heupen blijven staan waardoor je buik naar voren komt tijdens de swing. “Kont naar achteren en die blijft daar tot je in je eindstand komt” was het advies.

Met deze kennis toog ik zaterdag vol goede moed naar Spierdijk om me te mengen in de strijd om de maandbeker. “Zal ik dan eindelijk weer eens een ronde spelen zonder dat ik 3-4 holes verpruts omdat ik de bal met een mooie bocht richting het water of bosjes zie verdwijnen?” vroeg ik mij af. Bij het inslaan ging het al lekker, en na mijn eerste slag vanaf de teebox op 1 met een ijzer 5 was het vertrouwen voor een groot deel terug. Mijn draw die ik vroeger in de balvlucht had zat er plotseling weer in en de bal lag keurig naast de bunker in de fairway. Als de putts ook nog lekker vallen en je hebt wat geluk met ballen die net voor het water blijven liggen in plaats van erin, je flightgenote die een bal die je op op 3 net over de green in de hoge rough slaat terugvindt terwijl je je zelf al had neergelegd bij een streep, dan loop je een prachtig rondje. Na 18 holes kwam ik binnen met 8 parren, 9 bogey’s en 1 dubbele bogey totaal 83 slagen en een duikbootscore van 41 punten..Frank Braas

Maar het mooiste … geen push of shank! Tijdens de KLM Open spreek ik David weer en ik zal hem ondanks dat het een man is een grote knuffel geven. Eén tip en het lek is boven. Wat een topper! Nu volhouden!

Graag wil ik de sponsoren Vakgarage Vlaar&Smal, Makelaardij Sam Sneek, Administratiekantoor Reus & Bark en Golfschool GolfQ, de wedstrijdleiding en mijn uiteraard mijn flightgenote Joyce bedanken voor een prachtige golfdag! En Frank Braas feliciteren met de eindoverwinning van de Maandbeker. Over een maand mag jouw auto de hele winter pronken op de winnaars parkeerplek

Karel Visser