Ik weet niet of jullie het wel eens meegemaakt hebben maar vanmiddag bleef een haas netjes op mij wachten. Op hole zes had ik mijn afslag gedaan en die belandde een stukje voor het dammetje tussen hole zes en hole acht. Bij mijn bal aangekomen pakte ik mijn houten vijf en terwijl ik dat deed kwam er een haas aanrennen over dat dammetje. Toen de haas mij zag staan stopte hij (ik denk dat het een mannetje was, maar het kan ook een vrouwtje zijn geweest) en ging netjes langs de rand van de fairway zitten. Nadat ik mijn slag gedaan had stond het weer op om zijn weg te vervolgen. Leuk hè. Ik vind het eerlijk wel altijd opvallend dat de hazen er een pittig tempo op na houden. Je zou denken dat ze het rustig aan doen als er geen gevaar op de loer licht, maar ze lijken altijd wel haast te hebben (haasje rep je). Maar ja, wat ik snel vind, vinden zij waarschijnlijk een slakkengangetje. Als ze willen halen ze een snelheid van 70 km/uur, kunnen ze 3 meter hoog springen en maar liefst 9 meter ver. De slootjes in de baan vormen voor hen dus geen enkel probleem, dit in tegenstelling tot Jan Kaandorp. Jan is de laatste weken in bloedvorm, maar vandaag had hij zijn dag niet. Jan had een flinke voorraad ballen in zijn karretje maar hij slaagde er in om ze bijna allemaal te water te slaan. Dit in grote tegenstelling tot flightgenoot Cees Siekerman. Cees raakte geen balletje kwijt, alle ballen gingen kaarsrecht richting vlag, elk putje was raak en hij stapte met maar liefst 42 punten de baan af. Daarmee had hij maar liefst 6 punten meer dan nummer twee (Jan van Stralen) en 7 punten meer dan nummer 3 (ondergetekende). Jan kreeg naast zijn twee balletjes voor de tweede plaats ook nog twee blonde dames voor zijn neary op hole 2. Op hole 8 was vandaag een longest drive gepland en die ging niet voor het eerst naar wedstrijdleider Ton Hertog.
Net toen ik het clubhuis binnenstapte hoorde ik de prijsuitreiking van de 9 holes wedstrijd. Kees van Kampen werd daar derde met 20 stableford punten, tweede werd Wouter Lucieer met 21 stableford punten en eerste werd Kees Duijn met ook 21 punten. Kees viert zaterdag voor de zoveelste keer zijn verjaardag en trakteerde iedereen van te voren op twee bitterballen (hebben we die toch maar gehad mocht hij zijn verjaardag niet meer halen).

Guus