Vanmiddag werd na een pauze van een half uur alsnog besloten om de wedstrijd niet door te laten gaan. Vanwege de best wel goede vooruitzichten gingen er toch nog een aantal spelers de baan in. Na afloop natuurlijk de gebruikelijke nazit en daar sprak ik Siem Laan nog even. Siem reed vandaag met zwager Kees van Kampen mee naar de baan, maar toen Kees niet wilde spelen en Siem wel, moest hij nog wel eerst naar huis om zijn eigen auto op te halen. Voor de meesten waarschijnlijk een stap te veel, maar Siem was natuurlijk nog in de winning mood na afgelopen keer. Vorige week speelde ik voorafgaande aan de herenmiddag een wedstrijd tegen Nick van Zandvoort in het kader van de matchplaycompetitie. Ik had nog wel in de laatste flight kunnen meedoen, maar 27 holes leek mij wat overdreven. Vorige week dan ook geen wedstrijdverslag van mijn hand. Siem vertelde mij vandaag dat hij mijn lofzang op zijn overwinning van vorige week wel miste, maar hopelijk maak ik het een beetje goed door alsnog de uitslag van vorige week te publiceren.

Het geeft mij zelf de gelegenheid om jullie proberen te overtuigen tot het invoeren van een extra prijs op de herenmiddag. Wat mij betreft gaan we ook een prijs in het leven roepen voor de flightgenoot van de week. De flightgenoot van de week is die speler waarvan zijn flightgenoten die dag het beste gescoord hebben. Het is dus de speler die het beste zijn medespelers tot grote hoogte stuwt. Zo kan je zonder zelf goed te spelen toch nog een prijsje winnen door jouw flightgenoten zo goed mogelijk te laten spelen.
Binnenkort stappen we over op NexxChange en het zou mooi zijn als dat programma voor ons de flightgenoot van de week zou kunnen uitrekenen. Ik heb het nu zelf een keer gedaan, maar dat ga je natuurlijk niet elke week doen. Ik weet niet of het Bob Gerritsen wat waard is, maar hij zou vorige week flightgenoot van de week geworden zijn. Zijn flightgenoten waren Fred de Graan en Hans Boots en die scoorden gemiddeld 19,5 stableford punten. Bob, bij deze alsnog gefeliciteerd!

Guus