Op 20 april is het weer zover. Dan gaan we weer starten met onze eerste matchplay koppelwedstrijd.
Je kan je inschrijven als koppel, dit kan tot en met 16 april tot 20.00 uur.
De matchplay koppel wordt 6 keer gespeeld, een keer per maand. De datums zijn: 20 april, 25 mei, 29 juni, 27 juli, 24 augustus en de finalewedstrijd op 28 september. We starten om 10.30 uur met de wedstrijd.
Het team bestaat uit 2 personen, dit kan man/man, vrouw/ vrouw, vrouw /man zijn, het mogen ook partners van elkaar zijn. Bij oneven aantal teams , kan diegene die als laatste staat ingeschreven niet meer meespelen.
Het minimaal aantal teams wat ingeschreven moet zijn is 8. Kan een teamgenoot niet dan mag je iemand anders meenemen. Voor iedere wedstrijddag is het nodig je als team in te schrijven. Om in aanmerking te komen voor het eindklassement moet een team minimaal vier keer in dezelfde samenstelling hebben gespeeld. De T keuze is voor zowel dames en heren vrij in te vullen.
De wedstrijdvorm voor de Matchplay koppelwedstrijd is een variant van Greensome over 18 holes met verrekening van handicap. Op de wedstrijdkaart wordt het aantal extra slagen per team aangegeven. Ieder teamlid slaat af, vervolgens wordt de beste bal gekozen (de speler wiens bal niet is gekozen doet de volgende slag) en wordt er om en om met deze bal gespeeld tot deze is uitgeholed, mits deze nog Stableford punten kan behalen.

• Het team met de meeste Stableford punten op een hole krijgt 2 matchplay punten
  • Bij een gelijk aantal Stableford punten op een hole krijgen beide teams 1 punt
  • Het team met de minste Stableford punten op een hole krijgt geen Matchplay punten

De indeling en het noteren van de uitslagen is de verantwoordelijkheid van de wedstrijdleider.
Na iedere wedstrijd wordt de uitslag per wedstrijd en over het totaal gespeelde wedstrijden, op de website geplaatst. De vier beste uitslagen tellen mee. Het koppel dat de meeste matchplay punten heeft behaald, is de winnaar.
Op 28 september wordt aan het eind van de wedstrijd gekeken welk team winnaar is van de Matchplaykoppel wedstrijd.

1 Zoek niet langer dan 3 minuten!
2 Pak je bal op als je geen stableford punten meer kan halen.

Geef je snel als team op via Nexxchange geef ook aan van welke kleur je speelt en wil je een buggy regel dit bij de baan maar meldt het ook bij je inschrijving. Er kunnen per wedstrijd 32 koppels deelnemen. Koppels die zich NA de 32ste zich opgeven gaan op de reserve lijst.
Volgorde naar inschrijving!
Zijn er mensen die zich als “reserve” willen opgeven dit graag melden via kramer652@hotmail.com.

Met vriendelijke groet,
Wedstrijdleiders, Mirjam Kramer, Peter Seinen en Jan Schrekker.