Op 30 april is het weer zover. Dan gaan we weer starten met onze eerste matchplaykoppelwedstrijd.

Er staan al 60 leden op die zich voor de wedstrijd hebben ingeschreven. Maar je kan je nog inschrijven als koppel, dit kan tot en met 26 april 20.00.

De matchplaykoppel wordt 6 keer gespeeld, een keer per maand. De datums zijn: 30 april, 28 mei, 25 juni, 30 juli, 20 augustus en de finalewedstrijd 24 september. We starten om 10.30 met de wedstrijd. Nadat we 9 holes hebben gespeeld gaan we weer naar het clubhuis voor een versnapering gesponsord door de Club en de sponsoren om vervolgend daarna de laatste 9 holes weer te spelen.

Het team bestaat uit 2 personen, dit kan man/man, vrouw/ vrouw, vrouw /man zijn, het mogen ook partners van elkaar zijn. Ieder team moet 4 keer meedoen. Bij oneven aantal  teams , kan diegene die als laatste staat ingeschreven niet meer meespelen.

Het minimaal aantal teams wat ingeschreven moet zijn is 8. Kan een teamgenoot niet dan mag je iemand anders meenemen. Voor iedere wedstrijddag is het nodig je als team in te schrijven. Om in aanmerking te komen voor het eindklassement moet een team minimaal drie keer  in dezelfde samenstelling hebben gespeeld. De T keuze is voor zowel dames en heren vrij in te vullen.

De wedstrijdvorm voor de Matchplaykoppelwedstrijd is een variant van Fourball Better bal Stableford over 18 holes met verrekening van handicap. Op de wedstrijdkaart wordt het aantal slagen per teamlid aangegeven. Ieder teamlid slaat af en speelt de eigen bal tot deze is uitgeholed, mits deze nog Stablefortpunten kan behalen. De stablefordpunten van de teamleden worden per hole opgeteld, om zo de Matchplaypunten te bepalen. Per wedstrijd zijn in totaal 36 matchplaypunten (18 holes maal 2 punten) te verdelen.

• Het team met de meeste Stablefortpunten op een hole krijgt 2 matchplaypunten
  • Bij een gelijk aantal Stablefordpunten op een hole krijgen beide teams 1 punt
  • Het team met de minste Stablefordpunten op een hole krijgt geen Matchplaypunten

De indeling en het noteren van de uitslagen is de verantwoordelijkheid van de wedstrijdleider. Na iedere wedstrijd wordt de uitslag per wedstrijd en over het totaal gespeelde wedstrijden, op de website geplaatst. De vier beste uitslagen tellen mee. Het koppel dat de meeste matchplay punten heeft behaald, is de winnaar.

Op 24 september wordt aan het eind van de wedstrijd gekeken welk team winnaar is van de Matchplaykoppel wedstrijd.

Doordat de wedstrijd om half 11 al begintis er geen  dagprijs. De prijsuitreiking van de dagprijs  vind tevens plaats op de finaledag van 24 september.

Geef je als team op via GOLFGENIUS.

Wedstrijdleiders zijn Liesbeth Pronk en Mirjam Kramer