Vandaag alweer de vierde Matchkoppelwedstrijd. De buienradar voorspelde 90 % regen dus de vooruitzichten voorspelde niet veel goeds. Maar zoals zo vaak de laatste tijd, pakte het gelukkig totaal anders uit. De meeste flights hebben één korte pittige bui en één klein buitje gehad. Verder droog en zelfs geregeld een zonnetje. Aan het weer kon het dus niet liggen.

Ondanks de vakantieperiode stonden er 28 teams aan de start. Door de vakantieperiode en een aantal afzeggingen speelden meerdere teams in een andere samenstelling dan normaal. Leuk om te vermelden is dat er 2 geheel nieuwe teams en 6 deelnemers die voor het eerst meededen met de matchplay koppelwedstrijd. Leuk om te zien dat er steeds meer mensen en teams graag willen meedoen. Dat geeft aan dat het nog steeds een heel populaire wedstrijd is.

Namens Marion en mijzelf wil de invallers van harte bedanken en hopen dat zij volgende keer, mocht dat nodig zijn, zich weer beschikbaar willen stellen.

Om 10:30 ging de eerst fligth de baan in. De wedstrijdleiders hadden hun uiterste best gedaan om de teams die de strijd met elkaar aangingen, zoveel mogelijk qua niveau bij elkaar te zetten.

Maar kijkende naar de uitslagen zie je dat dat niet heel veel zegt. De vorm van de dag is hierin ook heel belangrijk.

Ikzelf startte om 12:06 met Joyce B., ook al een invaller. We speelden tegen Helma B. en Karin de V.

Helma ken ik wel van gezicht maar ik heb nog nooit tegen of met haar gespeeld. Voor Karin was het de eerste keer dat ze meedeed. We hebben een heel gezellige en sportieve middag met elkaar gehad, zeker voor herhaling vatbaar.

Na 9 holes hadden wij een korte lunch break. Aangekomen in de clubhuis kregen wij allemaal een heerlijk broodje beenham, aangeboden door onze sponsoren en de club (waarvoor hartelijk dank).

En deze korte pauze is ook weer een mooi moment voor de teams om zich weer op te laden en daar waar nodig te herpakken voor de 2e negen holes.

Wat na afloop en naar de uitslag kijkende opviel is dat het team van Ans G. en Richard B. de weg naar boven met een mooie overwinning lijkt te hebben gevonden. Ook het team van Guus K. en Sam S., die door de nekblessure van Guus K. pas voor de 2e keer meededen, schoten uit hun slof. Van hun tegenstanders heb ik begrepen dat er op Guus geen maat stond. Tel daarbij op het constante spel van Sam en er was voor hun geen kruit tegen gewassen.

Ook het gelegenheidsduo Miranda v.d. K en Michael S. bleken ondanks de onervarenheid als team toch zeer succesvol te zijn tegen Marian en Jan de V.

Aan de drukte, op ons mooie overdekte terras, na afloop en de lengte van de nazit afgelezen heeft iedereen ongeacht de uitslag weer een mooie dag gehad.

Een kleine sfeerimpressie zie je op de foto hieronder. Allemaal goed gemutste gezichten. Alleen Marco R. lijkt echter nog een beetje in gedachten bij de wedstrijd te zijn (of ergens anders).

Dan voor de volledigheid nog even de uitslag:

Op de derde plaats van deze wedstrijd hebben Ans G. en Richard B met 26 punten.

Op de tweede plaats Guus K. Sam S met 29 punten.

Op de eerste plaats Loes en Herman v.d. W. met 32 punten.

Zaterdag 28 augustus is de volgend matchplay koppelwedstrijd.