Zoek een golfmaat en doe mee aan deze leuke wedstrijd!

De Matchplaykoppel wedstrijd wordt 6 keer gespeeld, één keer per maand op zaterdag. De datums zijn in 2021 24 april, 29 mei, 26 juni, 31 juli, 28 augustus en 25 september. De start is om 12.00 uur, het is een shotgun wedstrijd.

Het team bestaat uit twee personen, dit kan
man/ man; vrouw/ vrouw; vrouw/ man zijn; het mogen ook partners van elkaar zijn. Ieder team moet minimaal 4 keer meedoen. Bij een oneven aantal teams, kan degene die als laatste heeft ingeschreven niet meer meespelen. Het minimaal aantal teams wat ingeschreven moet zijn is 8. Maximaal kunnen 24 teams inschrijven. Kan een teamgenoot niet, dan mag je iemand anders meenemen. Voor iedere wedstrijddag is het nodig je als team in te schrijven. Om in aanmerking te komen voor het eindklassement moet een team minimaal 3 keer in dezelfde samenstelling hebben gespeeld. De T keuze is voor zowel dames als heren vrij in te vullen.

De wedstrijdvorm voor de Matchplay koppelwedstrijd is een variant van Fourball Better ball Stableford over 18 holes met verrekening van handicap. Op de wedstrijdkaart wordt het aantal  slagen per teamlid aangegeven. Ieder teamlid slaat af en speelt de eigen bal tot deze is uitgeholed, mits deze nog Stablefordpunten kan behalen. De Stablefordpunten van de teamleden worden per hole opgeteld, om zo de Matchplaypunten te bepalen. Per wedstrijd zijn in totaal 36 Matchplaypunten (18 holes maal 2 punten) te verdelen.

  • Het team met de meeste Stablefordpunten op een hole krijgt 2 Matchplaypunten.
  • Bij een gelijk aantal Stablefordpunten op een hole krijgen beide teams 1 Matchplaypunt.
  • Het team met de minste Stablefordpunten op een hole krijgt geen Matchplaypunten.

De indeling en het noteren van de uitslagen is de verantwoordelijkheid van de wedstrijdleider. Na iedere wedstrijd wordt de uitslag per wedstrijd en over het totaal gespeelde wedstrijden, op de website geplaatst. De vier beste uitslagen tellen mee. Het koppel dat de meeste matchplay punten heeft behaald, is de winnaar.

Op 25 september wordt aan het eind van de wedstrijd gekeken welk team winnaar is van de Matchplaykoppel wedstrijd.

Iedere wedstrijddag is er een dagprijs voor het beste team. BLUB media is de sponsor van deze wedstrijd. Na de wedstrijd wordt de inschrijving weer open gezet voor de volgende datum.

Geef je team op via de site ‘inschrijven wedstrijd’ in OGS in de wedstrijdkalender, inschrijven kan voor de wedstrijd van 24 april.

Wedstrijdleiders zijn Miriam Kramer en Coby Blokker