Na het succes van de Matchplay Koppelwedstrijden van 2017 gaan we in april 2018 weer van start met deze leuke en sportieve wedstrijd.

Doe mee en zoek een golfmaat om aan deze wedstrijd mee te doen!

De wedstrijdvorm is Fourball better ball. Een team bestaat uit twee personen. Twee teams spelen tegen elkaar. Ieder slaat af en speelt zijn eigen bal, het team met de beste stableford score heeft de hole gewonnen. De winnaars krijgen per gespeelde hole 2 punten, de verliezers 0 en bij gelijkspel allebei de teams 1 punt.
De Matchplay Koppelwedstrijd is met handicapverrekening. Van iedere deelnemer wordt 75% handicap berekend. Iedereen mag mee doen, maar we spelen vanaf handicap 36.

De Matchplay Koppelwedstrijd wordt 6 keer gespeeld één keer per maand op zaterdag. De datums zijn in 2018: 14 april, 12 mei, 9 juni, 21 juli, 11 augustus en 22 september. De start is om 12.00 uur.
Voor iedere wedstrijddag ben je verplicht om je als team in te schrijven. Een teamlid schrijft voor beide in. Inschrijven kan tot woensdagavond 20.00 uur voor de wedstrijddatum. Je kunt je team nu al inschrijven voor 14 april. Bij late inschrijving loop je het risico, als het een oneven aantal teams zijn, dat je niet mee kunt doen.

Het team bestaat uit twee personen: twee heren; twee dames; dame en heer; je mag ook partner van elkaar zijn. Ieder team moet minimaal 4 keer mee doen. Teams kunnen zich ook later nog inschrijven, als ze maar aan die vier keer meedoen komen. Kan een lid van het team niet mee doen, dan mag een ander invallen. Vorig jaar deden gemiddeld alle keren 18 teams mee, het zou geweldig zijn als we dat dit jaar kunnen evenaren of overtreffen.

Op 22 september wordt aan het eind van de wedstrijd gekeken welk team winnaar is van de Matchplay Koppelwedstrijd. In 2017 waren dat Timo en Trudy. Bij iedere wedstrijd is er een dagprijs voor het beste team.
Deze wedstrijd wordt gesponsord door BLUB Media.

Wedstrijdleiders zijn Fons Dekker en Coby Blokker.