15 april was de aftrap van de eerste Matchplay Koppel wedstrijd. Met 16 teams in 8 flights gingen we van start. Het was mooi weer, wel koud en er stond een pittige wind.

Er was vooraf nog wel enige uitleg nodig hoe er gespeeld moest worden, maar na hole 3 ging het bij alle teams toch wel vanzelf. Het is een leuke wedstrijdvorm dat Fourball better ball. Je moet goed opletten hoeveel iedere speler aan slagen heeft per hole en hoeveel stablefordpunten iemand dan heeft. De start was om 1 uur en omdat je een vierbal speelt, sta je wel lang op de baan. We zijn gestart om 13.00 uur en de laatste spelers kwamen om 18.45 uur binnen. Volgende keer starten we om 12.00 uur.
De winnaars van deze Matchplay Koppel wedstrijd waren Trudy en Bas met 25 punten en ook Joyce en Ans met 25 punten. De dagprijs waren doosjes ballen van Tabaronde van onze sponsor Jos Leijen.
Op de finale op 23 september wordt gekeken welk team over 4 wedstrijden de hoogst aantal punten heeft.

Er kunnen nog steeds teams mee doen, ook al kan je niet alle wedstrijden mee doen, het blijft een leuke wedstrijd. Hierbij nog een keer hoe het werkt.

Een team bestaat uit twee personen.  Twee teams spelen tegen elkaar. Ieder slaat af en speelt zijn eigen bal tot deze is uitgeholed.
De winnaars krijgen per gespeelde hole 2 punten, de verliezers 0 punten en bij gelijkspel allebei de teams 1 punt. De Matchplay wedstijd Koppel is met handicapverrekening. Van iedere deelnemer wordt 75% handicap berekend, iedereen mag mee doen, maar we spelen vanaf handicap 36.

De Matchplaywedstrijd koppel wordt nu nog 5 keer gespeelt één keer per maand op zaterdag. De datums zijn  13 mei, 10 juni, 15 juli, 12 augustus en 23 september. De start is om 12.00 uur. Voor iedere wedstrijddag ben je verplicht om je als team in te schrijven. Een teamlid schrijft voor beide in. Dit kan tot 21.00 uur vrijdagavond. Het team bestaat uit twee personen:
twee heren; twee dames; dame en heer; het mogen ook partners van elkaar zijn. Het inschrijfgeld is € 2,50 per persoon per wedstrijd. Bij ongelijke teaminschrijving valt het laatst ingeschreven team af en staat reserve. Bij ziekte van een teamlid moet het team zelf een vervanger zoeken.
Op 23 september wordt aan het eind van de wedstrijd gekeken welk team winnaar is van de Matchplay wedstrijd Koppel.
Iedere wedstrijddag is er een dagprijs voor het beste team.

Wedstrijdleiders zijn Fons Dekker en Coby