Vandaag werd op de baan gestreden in de kwart en halve finale voor het matchplay kampioenschap 2017 . Om acht uur starten de vier heren flights voor de eerste wedstrijd. Peter Koopman tegen Rick Nijenhuis, daarna Dirk tegen Sybren , vervolgens Maurice tegen de verrassing van de competitie Jaap en als laatste voormalig kampioen 2016 Erik tegen Pieter.
Even daarna de dames flights namelijk Trudi ( moedig en mooi dat ze meedoet) tegen Ria Bresser, Marion tegen Simone, Ans tegen Mirjam en Coby tegen Marjo.
Het was vandaag uitgelezen golfweer en iedereen had er zin in.
De uitslag was als volgt: Peter Koopman, Sybren, Maurice en Erik kwamen als overwinnaar uit de strijd. Sommige partijen waren redelijk snel beslist en sommige partijen duurden zelfs tot hole 18. Bij de dames wonnen Trudi, Marion, Ans en Coby. Gelukkig was er voor de spelers nog wat tijd om zich voor te bereiden op de halve finales die vanmiddag zijn gespeeld.
Even na enen gingen de volgende flights de baan in: Erik tegen Peter K., Maurice tegen Sybren en bij de dames Trudi tegen Coby en Marion tegen Ans ( ondanks dat zij al heel veel samen hebben gespeeld was dit hun eerste matchplay wedstrijd tegen elkaar). Erik moest nog flink zijn best doen om van Peter te winnen en na 9 holes was het nog maar 1 up voor Erik. Echter de winst ging uiteindelijk op hole 14 naar Erik. Maurice stond na hole 15 drie up, Sybren moest alles op alles zetten om dit nog in winst om te buigen. Dit lukt niet door een slechte bounce van Sybren zijn tweede slag naar de green waardoor de bal van de green afrolde. Op hole 16 werd de wedstrijd beslecht in het voordeel van Maurice. De finalisten voor zondag zijn Maurice tegen Erik.
Bij de dames was de partij van Trudi en Coby na 9 holes beëindigd in het voordeel van Trudi. De partij tussen Ans en Marion duurde even langer en zij gaven elkaar niet zoveel ruimte. Een mooie put van Marion op hole 15 resulteerde in de stand 2 up voor Marion. Op hole 16 lukte het Ans niet om de bal heel dicht bij de hole te krijgen van buiten de green. Ook Marion lag buiten de green maar het lukte haar wel om de bal dicht bij de hole te chippen. Marion won de hole en daarmee de wedstrijd. De finalisten zijn Trudi en Marion voor zondag.
Morgen strijden de finalisten om 13.00 uur voor de titel Matchplay Kampioen 2017.

Heeft u morgen tijd, kom dan kijken naar deze spannende finale en maak mee wie de Kampioen 2017 wordt.

De matchplaycommissie

Josje, Coby en George

[us_gallery ids=”6255,6254,6253,6252,6251,6250,6249,6248,6247,6246,6245,6244,6243″ layout=”masonry” columns=”4″]