Vandaag onder een prachtige zon werd gestreden voor het kampioenschap Matchplay 2017. Om 13.10  uur gingen Trudi en Marion de baan in voor de strijd en om 13.20  Erik en Maurice.
 width=
Bij de heren begon de strijd goed nadat Maurice een matige bal had geslagen maar er toch een gelijk spel uit haalde op de eerste hole.

Marion stond al snel op voorsprong en wist dit uiteindelijk uit te bouwen tot een 4 up op hole 12.  Daarna kwam Trudi nog terug naar 3 up op hole 14.   Het leek er wel op dat Marion het even kwijt was op hole 15. Hier kwam haar tweede slag in het water. Na een drop was de volgende slag niet best en gaf Marion de hole aan Trudi. Dit betekende 2 up voor Marion. Op hole 16 werd de hole gewonnen door Trudi zodat de stand 1 up voor Marion was.  Hole 17 had Marion een hele mooie slag naar de vlag  hetgeen resulteerde in winst voor Marion.  Zij is de nieuwe Matchplay Kampioen bij de vrouwen.

Maurice en Erik hielden elkaar aardig in evenwicht, 1 up, all square, 1 up, all square. Erik kwam uiteindelijk toch 3 up en zij begonnen aan hole 16 die beslissend bleek te zijn.  Maurice sloeg zijn tweede bal links net naast de green en Erik sloeg zijn tweede bal rechts van de green in de rough.  Erik chipte zijn bal op de green dicht bij de hole. Maurice putte naar de hole maar niet ver genoeg. Maurice moest als eerste en eigenlijk om te winnen moest deze put vallen. Dat deed hij niet. Daarna putte Erik een goed put maar ook net er niet in. Dus gelijk spel hetgeen resulteerde in de winst voor Erik. Een prolongatie van zijn titel van 2016
 width=
Met een vol terras werd door de voorzitter even een minuut stilte gevraagd voor Bas. Een mooi en treurig moment.

Maurice en Trudi werden gehuldigd als tweede met een fraaie hortensia en Marion en Erik werden gehuldigd als Matchplay Kampioen 2017 Gc de Koggen. Beiden kampioenen hielden een speech waarin zij hun tegenstanders bedankten, hun caddy’s en de wedstrijdleiding. Daarna als afsluiting een lekkere barbecue als een goede afsluiting van dit kampioensweekeinde.

Namens de commissie wil ik alle deelnemers aan de Matchplay competitie bedanken voor hun deelname hieraan en iedereen oproepen om volgend jaar ook mee te doen.

De Matchplay competitie commissie.

Coby, Josje en George

[us_gallery ids=”6304,6303,6302,6301,6300,6299,6298″ layout=”masonry” columns=”4″]