Vandaag met een krachtige wind zijn de halve finales gespeeld voor het Matchplay kampioenschap 2011 voor dames en heren van golfclub GC De Koggen. Gelukkig weinig regen gevallen vandaag.

Bij de heren ging de strijd tussen Nico en Klaas Willem en Erik en Henk. In  beide partijen was een strijd bezig. Na 9 holes was de stand tussen Nico en Klaas Willem 2 up voor Klaas Willem.

width=
 Daarna werden twee holes gehalveerd ( gelijk spel) en won Nico weer een hole terug op 12.  Kw won hole 13 en hole 14 werd weer gehalveerd. Hole 15 was voor KW en hole 16 gaf de einduitslag na winst door Klaas Willem.  Bij Erik en Henk nam Henk op de eerste negen een voorsprong van 5 up. Met een winst voor Henk op 10, gelijk op 11 en winst  op hole 12 was de strijd beslist met 7/6.  Volgens Erik had hij wel kansen maar de chips van Henk waren uitzonderlijk goed, zodat winst pakken er niet inzat.
 width=

De finalisten zijn dus Henk  tegen Klaas Willem op zondag 9 oktober om 12.00 uur. Zet het in je agenda en komt allen de strijd aanschouwen.

.

width=
Bij de dames gingen twee dames de baan in voor de strijd.  Barbara zette de toon door de eerste en de derde te winnen en de tweede te halveren. Mirjam gaf zich nog niet gewonnen en won hole 4. De volgende drie holes waren voor Barbara en daarna werden twee holes gehalveerd. Na 9 holes stond Barbara vier up.  Barbara won hole 10, 11 en 12 en was de strijd in principe gestreden met 7 up.  De dames gingen nog drie holes door waarvan Mirjam er nog twee won. Echter Barbara was al winnaar en dus finalist.

De andere partij tussen Marjo en Hellen ging vrijwel gelijk op en na 9 holes was de stand 1 up voor Hellen. De tweede negen was erg spannend doordat tot hole 17 de stand gelijk was. Hole 18 ging gelijk op.

width=

Marjo liet zich niet van de wijs brengen en met een prachtige putt van circa 4 meter bracht zij de wedstrijd met 1 up tot een einde.  Wat een spanning tot de laatste stroke.

Bij de dames zullen Barbara en Marjo op 9 oktober om 12.10 aantreden voor de finale.

Een prachtige dag met spanning die door enkele enthousiaste leden werd gevolgd door de baan. Een Matchplay-waardige wedstrijd is er gespeeld.

George van der Velden