width=

Ai, wat was het spannend, die zinderende finale van het matchplaykampioenschap van GC De Koggen. Zo spannend, dat de kruitdampen pas nu – veertien dagen na dato – zijn opgetrokken en er een helder beeld kan worden geschetst van een middag vol suspense. Van een middag ook waarin Eric Bark en Menno Mosch elkaar zo op de hielen zaten, dat de beslissing pas viel op de voorlaatste hole. In het voordeel van Menno.

Natuurlijk, die spannende finale lag in de lijn der verwachting. Erik, die ’s ochtends in de halve finale Tom Bleyendaal had uitgeschakeld begon de eindstrijd met een handicap van 12; Menno die Walter Weber vloerde, met eentje van 14. Zoals gezegd, de twee hielden elkaar tot bijna aan het einde in evenwicht. Was het de steeds verder oplopende spanning die Erik uiteindelijk de das omdeed? Wie zal het zeggen. Hoe dan ook, op hole 17 plonste Eriks bal pardoes in het hoogopspattende water.

De beslissing. Eerder, op de green van 16 had Erik de bal zo ongeveer vanaf de horizon nog op buitengemeen fraaie wijze in de hole geschoven (zie video), maar dat bleek z’n laatste hoogstandje. Menno won met – zoals dat officieel heet – 2 en 1 na 17 holes. Een schitterende finale met een schitterende winnaar. Volgend jaar weer! Met hopelijk ook weer een dameswedstrijd.