Naast de standaard competities op vaste dagen organiseert de club ook nog de Matchplay Clubladder! Deze online golfladder is een leuke en snelle manier om nieuwe golfmaatjes te ontmoeten.

Je speelt matchplay zonder handicap verrekening. Voor elke gewonnen hole krijgt je 1 punt. Als je 3 punten voor staat met nog 2 holes te gaan, dan is de einduitslag 3&2. Een wedstrijd kan ook eindigen in 0&0. Bij een gemengde wedstrijd starten de heren vanaf geel en de dames vanaf rood. Je wisselt van positie als je wint van iemand die hoger staat. Je zakt 1 plek als je een wedstrijd annuleert of als je de laatste 2 rondes hebt overgeslagen. Je wordt van de ladder gehaald als je 2 rondes op rij je wedstrijden annuleert en niet reageert op email. Je kunt je altijd weer opnieuw aanmelden.

Volledige spelregels van de ClubLadder.

Om te voorkomen dat je als beginnende golfer wordt ingedeeld met de beste golfers van de club, worden er categorieën gebruikt. Je speelt dus altijd tegen golfers van je eigen speelsterkte. Dit zijn de bandbreedtes die we hanteren:

Handicap 54-41
Handicap 40-33
Handicap 32-25
Handicap 24-17
Handicap 16-9
Handicap 8 en lager

Elke 2 weken start een nieuwe ronde en ontvangen de spelers een email met informatie over de volgende wedstrijd. De hoogstgenoteerde speler maakt een afspraak om de wedstrijd te spelen. De winnaar registreert de wedstrijduitslag.

Momenteel hebben we 32 deelnemers en dat is voor een club met ruim 500 leden natuurlijk veel te weinig. Een groot deel van onze leden is een beginnende golfer en voor hen is de stap om aan een wedstrijd deel te nemen best wel groot. De clubladder zou die stap moeten vergemakkelijken omdat je altijd een tegenstander treft van gelijk niveau. Voorwaarden is natuurlijk wel dat er voldoende spelers van jouw niveau aan de clubladder deelnemen en met het huidige aantal deelnemers zitten we wel aan de ondergrens. Het zou mooi zijn als we dat aantal kunnen verdubbelen.

Twijfel niet langer en meld je aan via deze link!