title=Achtste finale

Door George van der Velden

Vandaag met prima golfweer is de achtste finale gespeeld van het matchplay Clubkampioenschap Heren 2011.

16 deelnemers gingen de baan in met 8 flights met de bedoeling om met 8 winnaars te eindigen.  Na afloop bleek  dat er een zware strijd is geleverd.  George  mocht de baan in met de kampioen van vorig jaar.  Ondanks dat hij zich niet zo  gauw gewonnen gaf, moest hij toch op hole 16 zijn verlies nemen. Nadat de hole was begonnen met drie up voor Jos moest deze hole gewonnen worden. Het begin was goed met een goede afslag naast de tweede bunker en een tweede slag op de green. Echter Jos sloeg met drie op de green en maakte met zijn put een par.  George kon ook nog een par maken, maar dit was niet voldoende, dus Jos kwam als overwinnaar uit de bus.

In de andere flights gaf men zich niet zomaar gewonnen.  Bij Sam en Henk viel de beslissing ook op  hole 16 na een harde strijd.  Boyd heeft zich ook dapper verweerd tegen crack Tom en stond een paar holes zelfs voor. Ook bij hem werd de strijd beslist op hole 16.  Jan Hogervorst had het zwaar in de strijd tegen Ron Bezuur. Op hole 18 moest de strijd nog beslist worden. Nadat Ron met slag drie op de green was beland sloeg Jan zijn bal met slag drie in de rough en na zijn slag uit de rough was zijn bal niet meer te vinden. Jan gaf de hole en Ron kon juichend zijn bal opnemen op de green.

Johan Kramer zorgde voor een verassing tegen Nico Blaauw. De eerste hole ging Johan putten vanuit het lange gras
(“wat gaat hij nu doen” dacht Nico) .  Toch bleek het een goede keuze, want de bal ging in de hole.  De strijd was begonnen. Toch moest ook Johan op hole 13 de strijdbijl begraven en na enige verwarring op de green waarin beide spelers elkaar meerdere keren feliciteren (???) was de strijd gestreden.

Manfred en Loek hadden ook een strijd tot hole 16. Op deze hole bleek Manfred toch te sterk voor Loek en plaatste hij zich voor de kwart finale.

De laatste flight tussen Menno en Klaas Willem werd met 5up voor Klaas Willem beslist.

Iedereen was het er over eens dat dit toch wel  een heel ander spelletje is dan Strokeplay. Elke hole is een wedstrijd op zich en het resultaat is direct zichtbaar. Je hoeft niet te wachten tot in het clubhuis.

De kwart finale wordt op zaterdag 10 september 2011 gespeeld door de volgende flights:

Flight 1      Manfred Schroder   tegen     Klaas Willem Duijn

Flight 2      Ron Bezuur               tegen      Nico Blaauw.

Flight 3       Henk Kroeke           tegen      Tom Bleijendaal

Flight 4       Jos  Breg                    tegen      Erik Bark

Noteer allen deze datum in jullie agenda en moedig de spelers aan op de deze dag. Zondag 11 september volgt de halve finale en zondag 9 oktober om 12.00 uur de finale.  De halve finale en de finale wordt gespeeld van de backtees en alléén de finale met caddies.

Heren pro’s : er zullen nog wat trainingen en lessen gevraagd worden.  Een zinderende  ¼ finale staat ons te wachten.

De wedstrijdleiding

PS Nog even dit:

Dames, geef je nog op voor het Matchplay Clubkampioenschap Dames GC De Koggen 2011. Op dit moment hebben wij nog te weinig inschrijvingen. Het kan toch niet zo zijn, dat er dit jaar geen dame Clubkampioen Matchplay wordt.  Check de agenda (10 en 11 september en de finale 9 oktober).