Er wordt wel beweerd dat stelletjes die dezelfde kleding dragen problemen hebben binnen hun relatie. Ik weet niet of dit ook op golfers van toepassing is, maar opvallend is het wel dat sommige tweetallen op elkaar willen lijken. Meest voorkomend is het dragen van hetzelfde shirtje, maar ook het dragen van hetzelfde petje is bij sommige golfers erg in zwang. Mijn flightgenoten van vandaag (Hein D. en Kees D.) gingen nog een stapje verder. Niet alleen gingen ze vooraf aan de wedstrijd naar dezelfde kapper, maar bovendien gingen ze samen naar de Decathlon voor precies dezelfde schoenen (Inesis WW500). Hein stelde zelfs voor om ook de schoenmaat gelijk te houden, maar dat vond Kees terecht een stap te ver.
Met zo’n koppelwedstrijd als vandaag is het natuurlijk de bedoeling dat je de tegenstander een beetje van zijn a propos brengt en daarom vroeg ik hole 3 plagerig aan Kees of het voor hem niet eens tijd werd voor een elektrisch aangedreven trolley (“de jaren gaan voor jou toch ook tellen“). Kees vond het allemaal maar flauwekul en om te bewijzen dat hij trekken van een golfkarretje geen enkel probleem vond begon hij zijn trolley vol te laden met allerlei zware stenen die hij van de paden opraapte. Ik weet niet of het verstandig was, want naarmate de wedstrijd vorderde begon Kees toch wat minder te spelen.
Ik weet niet of het jullie ooit opgevallen is, maar Kees speelt met een trolley dat eigenlijk drie wielen heeft. Omdat het voorwiel zich nog wel eens vast wil zuigen op de ondergrond, wat het duwen nogal lastig maakt, heeft Kees na aankoop van zijn trolley gelijk het voorwiel eraf gehaald en heeft hij er een trekkarretje van gemaakt. Bijkomend voordeel is volgens Kees dat de trolley nu altijd stil blijft staan als je het ergens neerzet en dat je niet bang hoeft te zijn dat het per ongeluk in het water verzeilt. Eerlijk gezegd had ik in zo’n situatie gelijk voor een trolley met twee wielen gekozen, maar dat is misschien wat te simplistisch gedacht.
Ondanks dat Kees vandaag een koningskoppel vormde met Hein (voormalig nummer 1 van de laddercompetitie) wisten zij toch niet van Sam S. en ondergetekende te winnen. Ook Sam en ik bleven ver van de eerste plaats verwijderd, deze werd meer dan verdienstelijk gewonnen door het koppel………. (sorry uitslag is nog niet bekend)

Guus