Als schaatsliefhebber heb ik na de wedstrijd van vandaag eerst nog even naar de WK afstanden gekeken voordat ik mij aan mijn schrijfwerk zette. Ik was net op tijd thuis om zowel de massastart bij de heren als die bij de dames te zien (1e Marijke Groenewoud). Schaatsen heeft weinig overeenkomsten met golfen, maar bij het golfen hebben we natuurlijk ook af en toe een wedstrijd waarbij we met z’n allen tegelijk starten. Wij noemen dat een shotgun wedstrijd, maar ik zou er voor willen pleiten het voortaan ook een massastart te noemen. Het klinkt veel sportiever en bovendien wordt bij ons een shotgun wedstrijd nooit met een geweerschot tot start gebracht. Voor een gelijktijdige start mogen we dan geen startpistool hebben, maar ik zie na vandaag wel een mogelijk om op alle holes tegelijk te starten. Loes van der Wal scoorde vandaag op hole 5 een birdie en dat ging gepaard met een snoeiharde gil. De glazen op de bar in het clubhuis stonden te trillen en ook George Schouten keek even zorgelijk naar de ramen van zijn huis (gelegen vlak naast hole 5). Gelukkig bleef alles heel (zelfs de stembanden van Loes), en we weten nu gelijk dat we Loes voortaan kunnen inzetten als starter voor onze massastarts (de eerste is de openingswedstrijd van 19 maart).
Loes verdiende met haar birdie gelijk twee balletjes (een gele en een witte), want en passant pakte ze ook de prijs voor de tweary op hole 5. De andere bijzondere verrichting was vandaag een tweary op hole 2 en deze werd gewonnen door Leon Bakker (daar had hij geen birdie voor nodig).
Voor de competitie deed Frank Braas vandaag goede zaken. Hij pakte met 20 stableford punten de tweede plaats en liep zo verder uit op zijn concurrenten. Frank heeft nu 146 punten, zes meer dan Piet den Dulk op de tweede plaats. De derde prijs werd vandaag gewonnen door Kyan Goossens (19 punten). Kyan had ook graag voor het eerst van zijn leven de wintercompetitie willen winnen, maar een golfvakantie naar het golfresort van Joost den Draaijer (Castro Marim in Zuid-Portugal) gooit roet in het eten (hij kan Nine en Marcel natuurlijk niet alleen laten gaan). En tenslotte, de winnaar van de dag is …… (trommelgeroffel)……. Guus Koning. Ja, het ging vandaag als een speer (5 tweetjes en 4 drietjes, totaal dus 22 punten). Wel jammer dat ik nu de derde extra slag voor mijn winterhandicap niet meer zal krijgen, maar van de andere kant heb ik die ook niet echt meer nodig lijkt het.

Guus